A pop-up ablakban megjelenő hirdetések legálisak?
Ha én egy internetes oldalt üzemeltetek, azt én határozhatom meg, hogy mi, és miképpen jelenjen meg rajta. (Már persze a törvényességi kereteken belül). Egy popup vagy felbukkanó ablakot, ha akarok, bármikor rátehetek, tehát nem illegális. Legfeljebb idegesíti a látogatót, és emiatt akár el is veszíthetem. Eredetileg ezeket az ablakokat azért találták ki, hogy bizonyos esetekben feltűnően figyelmeztessék a látogatót valamire. Csak manapság már sokan eléggé erőszakosan használják (például ügyesen úgy manipulálják, hogy a bezáró x-re kattintva nem zárul be az ablak, hanem "csakazértis" elugrik oda, amit reklámoz az ablak).
Arra viszont nem gondolnak, hogy maguk alatt vágják a fát, mert sok látogatót idegesít az ilyen dolog, és esetleg inkább meg sem látogatják azt az oldalt.
De legális, hiszen az oldal üzemeltetője tette fel, és ehhez joga van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!