Hogyan blokkolhatom EGYSZERŰ szoftverrel a hálózati elérést?
"EGYSZERŰ szoftverrel "
"nem kell programok" ellent mondasz magadnak...
Parancssorba:
netsh interface set interface "Local Area Connection" DISABLED
ahol a "Local Area Connection" helyére az adott interfész nevét kell írnod.
#1: fejezd be a részmondatot: "nem kell programok, címek figyelése", és így már érted is, mire gondoltam. Ha nem: a megoldástól nincs szükségem olyan szolgáltatásra, mint a hálózattól való elzárás leszűkítése vagy feloldása kiválasztott programokra.
#3: azt szoktam, de ha ezt sűrűbben szeretném bevetni, akkor az kicsit kényelmetlen, és a csatlakozót is gyötörném. Persze nagykarbantartáskor, csökkentett rendszerrel vagy más indítólemezzel dolgozva kihúzom a kábelt.
#2: nagyon jó nyomot adtál, teret nyitottál új ötleteknek is. Nem ismertem ezt a programot, és egy windowsos felületet összebütykölve hozzá viszonylag biztonságos blokkot csinálhatok egy "piros gombbal".
Köszönöm a segítséget.
Viszonylag egyszerű módszer:
kattints a Start menü gombjára, válaszd ki a Beállítások-Hálózati kapcsolatok fület. Válaszd ki az általad használt kapcsolat ikonját, jobb egérgombbal kattints rá, és válasz a helyi menüből a Letiltást.
Máris megszűnik a hálózati elérés.
Amikor megint használni akarod, akkor engedélyezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!