Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudok távolról...

Miért nem tudok távolról csatlakozni anyukám gépéhez? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval van anyukámnak egy számítógépe (Ubuntu 12.04 van rajta, de szerintem ez most mellékes) és egy DI-524 routeren keresztül csatlakozik az internetre. Én szoktam ezt a gépet távolról karbantartani, frissíteni, ilyesmi. Minden szépen be volt állítva a gépen is és a routeren is, be tudtam lépni SSH-val és VNC-vel is, ahogy épp a helyzet megkívánta.

Történt aztán, hogy anyukám internetszolgáltatót váltott, és az eddigi ADSL-ből kábelnet lett nála. (Vidanet, de szerintem ez is mindegy) A router, a számítógép, minden maradt a régi.

A csere óta nem tudok a géphez csatlakozni. Ping-re nem válaszol, SSH, VNC, nem csatlakozik. Mi lehet ennek az oka? A routeren a tűzfal ki van kapcsolva.

2015. febr. 20. 11:02
1 2
 11/13 kovpet ***** válasza:
52%

"Ping-re nem válaszol, SSH, VNC, nem csatlakozik"

Valaki szűr. Vagy a szolgáltató vagy más.

tcpdump?

Vagy csináljatok VPN-t, ha lehet.

Amúgy a skype át tud vinni képernyőképet, nem? Jobb híján...

2015. febr. 21. 11:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Kicsit félretettem ezt az ügyet, de nem felejtettem el.

Van itt egy fontos dolog, amit nem írtam: az új fajta internethez új modem is jár, úgy hívják, hogy Thomson TCM420

Létezik, hogy a modemben van valamiféle tűzfal-funkció?

2015. márc. 3. 14:56
 13/13 kovpet ***** válasza:
52%
Simán lehet.
2015. márc. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!