Miért nem tudok távolról csatlakozni anyukám gépéhez? (részletek lent)
Szóval van anyukámnak egy számítógépe (Ubuntu 12.04 van rajta, de szerintem ez most mellékes) és egy DI-524 routeren keresztül csatlakozik az internetre. Én szoktam ezt a gépet távolról karbantartani, frissíteni, ilyesmi. Minden szépen be volt állítva a gépen is és a routeren is, be tudtam lépni SSH-val és VNC-vel is, ahogy épp a helyzet megkívánta.
Történt aztán, hogy anyukám internetszolgáltatót váltott, és az eddigi ADSL-ből kábelnet lett nála. (Vidanet, de szerintem ez is mindegy) A router, a számítógép, minden maradt a régi.
A csere óta nem tudok a géphez csatlakozni. Ping-re nem válaszol, SSH, VNC, nem csatlakozik. Mi lehet ennek az oka? A routeren a tűzfal ki van kapcsolva.
"Ping-re nem válaszol, SSH, VNC, nem csatlakozik"
Valaki szűr. Vagy a szolgáltató vagy más.
tcpdump?
Vagy csináljatok VPN-t, ha lehet.
Amúgy a skype át tud vinni képernyőképet, nem? Jobb híján...
Kicsit félretettem ezt az ügyet, de nem felejtettem el.
Van itt egy fontos dolog, amit nem írtam: az új fajta internethez új modem is jár, úgy hívják, hogy Thomson TCM420
Létezik, hogy a modemben van valamiféle tűzfal-funkció?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!