Szerintetek hogyan tudnám még feldobni a blogomat?
A fejléc szerintem túl magas és üres, ha nem tudsz jót kitalálni akkor csak feleslegesen tolja le az oldalt, és az a betűtípus szerintem nem csak hogy borzasztó, még gyerekes is. Pozitívum: Nem még egy tucat blog, a tinilányok kitalált történeteiről.. :D
Esetleg még megpróbálhatnál valami világosabb kinézetet kitalálni neki, nappal nem sok kedve van az embernek fekete háttéren fehéret olvasni, ez tipikus esti design.
a fejléc tényleg kicsit kevés, és sokat foglal így, a blogon nem tudom mennyire "szabályos" spoilereket írni(vagy nem is tudom hogy kell pontosan leírni, csak nagyon ritkán használom ezt a szót)
a színnel nekem nincs nagy bajom, esetleg tényleg valamivel picit világosabb színt lehetne választani, de azért ne legyen fehér szerintem mert a nagy sötétben kisül az ember szeme tőle + a szín valamennyire passzoljon a háttérben levő képhez
"Nagyon érdekes film volt!A története teljesen...." a felkiáltó jelek meg hasonlók után tehetnél egy "semmit" (space-t) hogy látható legyen jobban hogy ottan vége a mondatnak, nekem nincs bajom a betű kinézetével...
a The Gift-ért már megérte ellátogatni oda :) ez a film jutott eszembe róla: Én, a robot
A szöveges tartalom részt lehetne szélesebbre is venni, mondjuk a jobb oldali sáv kárára, mivel az meg feleslegesen széles. Legalább is egyelőre nem sok hasznos információ van ott, ami csak a helyet foglalja.
Háttér: Nekem tetszik, ötletes, viszont a görgetés során az ember szeme kiakad, marha zavaró, amikor olvasol elfogy a sor, lejjebb görgetsz és a háttér mozog. Szóval a hátteret rakd fixre.
Szöveg típus: Szép betűtípus, igazi lányos, ugyanakkor mégis rossz választás magyar nyelvre. Az ő és szerintem az ű betűre sincsen karakter benne. Igaz eléggé ritkák ezek a betűk, mégis csúnya, amikor beleakad az ember. De ha téged nem zavar, végül is maradhat.
Szöveg méret: A betű méretét vedd egy kicsit nagyobbra. A betűk vastagok és eléggé tömöttek, az ilyen fajta betűtípust egy bizonyos méret alatt használni. Minimum 12-14pt -t ajánlok.
Ehhez hozzátéve, hogy ez a betűtípus megkíván egy nagyobb letter-spaceing -et, a tömöttsége miatt. És, ha már van letter space, akkor legyen line-height is egy kicsit nagyobb, a lényeg, hogy az olvashatóságot segítse a hely, mert így most nagyon hamar elfárad a szem, mert erőlködik azon, hogy megkülönböztesse a betűket. Az előbb említett két beállítással segíthetsz az olvasókon.
Színek: Szerintem a színekkel úgy önmagában nincsen gond. Jól tetted, 3-4 színnél többre nincs szüksége egy oldalnak, mert akkor már túl csicsás érzése lesz az embernek. A sötét háttér világos szöveg kombó mindig nyerő, mert nappal és éjszaka is könnyel olvasható. A világos háttér sötét szöveg csak nappal élvezhető, éjszaka kiégeti az ember retináját.
Tagolás: Az jó, hogy az elejére teszed a film hivatalos leírását, ami általában spoiler mentes, de mindenféle jelzés nélkül folytatod a saját véleményeddel. Tegyél oda legalább egy címszót, hogy "Spoiler alert" vagy "Véleményem", vagy amit gondolsz, de legalább jelöld, hogy most a te saját személyes véleményed jön és bizony lehet benne spoiler. Vannak, akik nem szeretik.
"az ilyen fajta betűtípust egy bizonyos méret alatt használni."
Ebből a mondatból kimaradt pár szó :D
"az ilyen fajta betűtípust egy bizonyos méret alatt nem szoktuk használni".
Illetve a sötét vs. világos háttér dilemmához. A sötét háttér azért jobb, mert a világos színek még vastagabbak lesznek tőle. Világos háttérnél pedig ez fordítva van.
Egy ugyan akkora kocka világos háttéren fekete színnel mindig kisebbnek fog látszani mint egy fehér kocka sötét háttéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!