Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szeretnék internet szolgáltató...

Szeretnék internet szolgáltatót váltani, de a sebességnél kicsit megakadtam. Valaki segítene? Sürgős.

Figyelt kérdés
A speedtest.net-et használva leteszteltem a mostani internetem sebességét és 2.90 Mbps lett a letöltési sebesség. Most a UPC-nél találtam egy csomagot, ami kevesebbe kerülne, mint a régi és a garantált letöltési sebesség 20 Mb/s. 2.90 és 20? Létezik, hogy ekkora legyen a különbség köztük?

2015. febr. 10. 06:27
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

nem mindegy hogy megabyte vagy megabit

nekem pl. a speedtest.net el mért sebességem: 30Mbps ami át számítva 3.750 megabytes

az hogy létezik-e ekkora különbség köztük azt nem tudom, majd akik jobban foglalkoznak ilyesmikkel megmondják

2015. febr. 10. 06:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyon is létezik ekkora különbség, főleg ha kisebb szolgáltatónál vagy, netalántán kábeltévés neted van. A nagyok hálózatai már sokkal modernebb technológiára épülnek, és manapság egy telefonvonalon keresztül is 15-20 körül vannak a legkisebb csomagok. Ahol pedig elérhető az optikai hálózat (nagyvárosokban), ott már 100-120-asat is megkapod bagóért.
2015. febr. 10. 07:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

UPC-nél 5000Ft 60MBit -> 7MB/s

vidéken 9000Ft 15MBit -> 1.4MB/s

2015. febr. 10. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
ahogy wdhun irja, nem mindegy hogy hol laksz, hiaba van nagy csomag ha hozzad nem viszik ki.
2015. febr. 10. 09:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi 10.000 Ft környékén fizetünk a T-Home-nak 20 Mbites netért, meg 2 db IPTV-ért. Az internet 17-18 Mbit környékén van, ha meg mind a 2 IPTV be van kapcsolva akkor lemegy 10 Mbit-re.

Ezzel szemben az utca túloldalán ismerősöm ( 200-300 méterre tőlünk ) 6090 Ft-ot fizet 500/100 Mbites netért meg 106 csatornás tévéért ( ebből 24 HD ) amit annyi készüléken néz amennyin akar.

Igazából nincs semmi problémánk a T-Home minőségével. Az IPTV és az internet és stabil. Évente max 1-2 alkalommal fordul elő hogy elmegy a net vagy valami, annyit meg ki lehet bírni.

Viszont ettől függetlenül idegesíti az embert hogy tőle 300 méterre, már 500 Mbites net van több ezer Ft-al olcsóbban, de hát ez van.

2015. febr. 10. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!