Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vásároltam egy új TL-WR940N...

Vásároltam egy új TL-WR940N routert. Lemértem a "speed test"-el a sebességeket, router-rel és direkt. Az eremény (számomra) meglepő volt: 90 illetve 193 Mbps. Az "upgrade firmware" után, az eremény nem vátozott. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2015. febr. 9. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyit tud a routered. A tp-link nem veletlenul olcso, ennek raadasul 100 megabit az elmeleti maximum-sebessege az internet iranyaba. Mit szeretnel ezen kivul kihozni belole...?
2015. febr. 9. 22:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az #1 írta. Ehhez a sebességhez gigabites WAN portos router kell, és abból sem a legalja.
2015. febr. 10. 08:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat! Én még sokmindent nem tudok, de a routernek van WAN portja(viilog a LED) s a router dobozára rá van írva:300 Mbps Wireless N router...
2015. febr. 10. 10:09
 4/7 Komplikato ***** válasza:

A TP-Link annyira nem rossz mint fentebb írták, viszonr egy AC-s Wifi plusz Gigabit LAN kombó abból is súlyos pénz, mivel a legtöbb embernek nincs rá szüksége.

Wifi sebessége meg kb. olyan, hogy ha pár méterről, árnyékolás nélkűl használod ÉS egyetlen eszköz kapcsolódik, akkor pl. 300Mbit az valóságban 100-150Mbit lesz, 54Mbit kb. 20Mbit, a eégi 11Mbit, emg valójában 4Mbit.

És akkor tegyél árnyékolást az egysgek közé vagy növeld meg a távolságot és a fenti értékek még tovább fognak csökkeni. Ja meg ha elég sok wifi egység vana közelben és mindegyiket a gyári 1-es csatornán hagyták, akkor igen szépen belassítják egymást.

2015. febr. 10. 11:16
 5/7 anonim ***** válasza:

'300 Mbps Wireless N router'

El kene olvasni a muszaki adatokat, nemcsak a dobozon pirossal kiemelt marketing-rizsat. A WAN port (az, ami az internet fele megy) egy maximum 100 megabitre kepes port. Ennel tobbet semmilyen modon nem fogsz tudni atvinni rajta, pont.

A 300Mbit a wifi _elmeleti_ maximum savszelessegere vonatkozik, ami a valosagban - laboratoriumi korulmenyeket kiveve - mindig kevesebb lesz.

2015. febr. 10. 13:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy az előzök is írták! Viszont szerintem semmi értelme sincs 100M-es van WAN/LAN porthoz 300Megás (ami gyakorlatilag 135M)Wifit társítani, mert hiába tudd többet a kábeles résznél, akkor is a WAN/LAN rész lesz a mérvadó. Inkább cseréltesd ki a mostanit, is vegyél 1 ilyet: [link]
2015. febr. 10. 17:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Kösz szépen...Kezdem konyítani a dolgokat...lehet"helyszüke" miatt nem volt lehetőségem kihangsúlyozni, hogy Nagyváradon lakom és az internet szolgáltatóm a Digi max 200 Mbps sebességgel...
2015. febr. 11. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!