Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen WiFi routert vegyek?

Milyen WiFi routert vegyek?

Figyelt kérdés
Az internet 130/? Mbps, a ház 410 nm + 200nm kert, ahol szintén szeretném használni. 25000-ből kijöjjön, én az Asus rtn18u-ra gondoltam, csak nem tudom lefedi-e ezt a területeT?

2015. febr. 8. 10:37
 1/6 anonim válasza:
Mielőtt vásárolsz, mindenképp tudakold meg a hatótávolságát, illetve a falak közötti erősségét. Én mindenképp Cisco Routert javasolnék, igaz, lehet hogy egy-két ezer forinttal több lesz az általad megszabott határnál, de nagyon minőségi eszközt kapsz érte cserébe.
2015. febr. 8. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindegy mert minél vastagabbak a falak annál rosszabb a hatótávolság.Én 2 router-el oldottam meg.
2015. febr. 8. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:

A Wifi mikrohullámú frekvenciájú sugárzást bocsájt ki, tehát tereptárgyakkal - falakkal, ajtókkal, ablakokkal, berendezési tárgyakkal, stb... - "összetűzésbe" keveredik. Szóval hiába a hiper-szuper routered, ha a rádióhullám - mire a klienshez ér - jelerőssége lecsökken, jelminősége romlik a tereptárgyakkal történő "konfliktus" után. Pláne egy ilyen nagy épületben, no meg ráadásul még a kertbe is akarsz wifit.

1. Először döntsétek el, hova - melyik szobába, a kert melyik szögletébe - szeretnétek netet.

2. Amennyire csak lehet, építsetek ki ezekbe a helyiségekbe kábeles Ethernet-hálózatot, fali aljzatokkal, a közelben áramvételi lehetőséggel. Ezek után a fali aljzatokhoz lehet csatolni beltéri Wifi elérési pontokat.

3. Ha a második pontban leírtak nem kivitelezhetőek, akkor meg lehet oldani az Internet szétosztását áramhálózati - Power Line - adapterekkel. Ez esetben az egyik adapter a routerhez közeli hálózati dugaszoló aljzatba kerül, a másik/többi pedig az Internettel ellátni kívánt helyiségekbe. Fontos, hogy ezen adapterek egy fázison legyenek.

Ezekből az adapterekből van olyan is, amelyekben van beépített Wifi-elérési pont.

4. Ha az előbbi sem valósítható meg, akkor marad a repeater módú elérési pont használata. Ez esetben ezt a berendezést a routertől távolabb levő helyiségbe kell tenni, ami wifin keresztül veszi a routertől a netet és ugyanúgy továbbítja azt a kliensek felé. Hátránya, hogy mivel a benne levő egy rádiónak egyszerre kell foglalkoznia a routerrel és a kliensekkel is, így sebességcsökkenést okoz.

5. Ha a kert távolabbi szegletébe is akarsz wifit, akkor megeshet, hogy nem lesz elég a jelerősség. Ez esetben irányított antennával ellátott, kültéri, távtáplálható wifi AP-re lesz szükség, ami a házban levő fali aljzatból/Power Line adapterről kapja a netet kábelen keresztül.

6. 130 Mbps letöltési sebességnél már érdemes minimum 802.11n szabványú, 2 antennás (2x2 MIMO) wifi-eszközöket használni, olyanokat, amiknek gigabites Ethernet-portjuk van.

7. Ja és érdemes egy gyártótól beszerezni az eszközöket - nagyobb a valószínűsége, hogy nem fognak összeveszni.

Kis költségvetésből a TP-Link eszközök jók lehetnek - van routerjük:

[link]

vannak beltéri elérési pontjaik:

[link]

vannak Power Line adapterei:

[link]

és kültéri, távtáplálható, irányított antennával ellátott elérési pontjai is:

[link]

2015. febr. 8. 11:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát én is inkább Linksys-t ajánlom, az Cisco-s. Az Asus RT-N16-os, és az RT-N18 elég instabil, ahogy én ismerem. Nekem tp-link wr1043nd (V1) van itthon, de nem képes az usb-je 1MB/S-nál gyorsabban másolni. Viszont megbízhatóan működik mint wi-fi router lassan 5 éve.
2015. febr. 8. 13:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Az asus lefedi a területe?
2015. febr. 8. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:

"Az asus lefedi a területe?"

Erre - a befolyásoló tényezők (tereptárgyak anyaga, elhelyezkedése, a router és a kliensek helyzete, stb...) ismerete nélkül - nem lehet egzakt választ adni.

Ezért kell megtervezni az egészet, vagy utólag kell tevékenykedni:

1. felmérni hova kell net és hogy hol van most a szolgáltató modemje (ahol alkalmasint a router is lesz)

2. venni egy gigabites portokkal, és minimum 2X2 MIMO konfigurációjú, 802.11n szabványú vezetéknélküli interfésszel ellátott routert

3. ha a router hatósugara nem ér el oda, ahova kell net, kiépíteni a kábelezést, elhelyezni a Powerline-adaptereket, elérési pontokat

2015. febr. 8. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!