Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Windows XP szerintetek még...

MolotovPunk kérdése:

A Windows XP szerintetek még meddig fogja vinni az internetet? Ideje lenne váltanom?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy elavult már,de még mindig azt mondják páran,hogy stabil és jó.
2015. febr. 4. 00:52
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Azok pedig tévednek, ha nem bír újabb rendszert a géped, akkor is értelmesebb dolog linuxot használni mint XP-t.
2015. febr. 4. 01:03
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Akármeddig. Nem az a baj, hogy egyszer csak megáll és nem tölt be több weblapot, hanem nincs rá támogatás. Nincsenek biztonsági frissítések, a víruskeresőkről se lehet tudni meddig támogatják és a böngészők közül se biztos, hogy mindegyik új verziója fel fog rá települni (nem néztem utána, de előfordulhat) ami gondot jelenthet a http2-re való átállásnál.

Tehát azt javaslom, hogyha nem köt valamilyen program kifejezetten az xp-hez és gyenge a gép teljesítménye bátran térj át linuxra! (Mondjuk: [link] )

Ha erősebb a gép és több a memória (bár xp esetén nem tartom valószínűnek) akkor még arra is van lehetőség, hogy virtuális gépen megtartsd az xp-t ahhoz a programhoz. Egyéb esetben wine-t javaslom a problémához.

Ha pesig csak internetezel, akkor végképp nem értem mi tart vissza a linuxtól. Fele annyira sem bonyolult már mint régebben. Kapsz irodai programcsomagot és egy elavult gépen is használható sebességű...

2015. febr. 4. 01:04
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
(Ja és a linux vs. windows-ról csak annyit, hogy 720p youtube egy 756MB ram és 1GHz proci és egy ati xpress 200m videokártyával nem szaggat linux alatt. a windows-nál a youtube-on a 240p-s mobilverzióval is gond van, illetve win7 starter annyi ideig indult hogy megreggeliztem közben)
2015. febr. 4. 01:10
 4/8 anonim válasza:
40%

Ha választani kell a Windows-ok közül, én még mindig az XP-t javaslom. Szimplán azért mert eddig erre fordították a legtöbb figyelmet, pl. 3 szervizcsomag.

Azonkívül van mókolt XP is, ami hasznosítani tudja a nagyobb erőforrásokat is.

Víruskeresőből jó ha meghagysz rajta egy régebbit, és csak a vírusdefiniciós adatbázist frissíted. A biztonsági frissítések meg...a Windows tűzfalat egy ötéves óvodás is fel tudja nyomni, szóval önmagában nem sokat ér.

A Linux az stabilabb, viszont azé' érteni is kell hozzá, főleg ha eddig sose használtad, mert azt is el lehet ám kúrálni gyönyörűségesen hozzá nem értéssel. És elég sok régebbi játék nem működik alatta (Red Alert, Dűne stb.)

2015. febr. 4. 01:52
 5/8 anonim ***** válasza:
69%

#4 A játék az a kategória, ami okot adhat egy windows megtartására. (Bár sok játék van már linuxra is steamen keresztül.) De igazad van, vannak kivételek. Ebben az esetben meg lehet tartani fizikailag is az XP-t játékra. Egymás mellett jól megférnek. Mindennapi használatra én továbbra sem javaslom...

Az pedig, hogy erre fordították a legtöbb figyelmet: win2000-hez sp4 is van. Akkor használjuk azt? :D

Én nem ragaszkodnék ennyire hozzá. Igen el lehet rontani a linuxot is persze. De semmivel sem könnyebb mint egy windows-t. Sőt XP esetében nincs is UAC ami kissé megfogná a felhasználókat. Linux Mint-nél pedig "sudo" nélkül gyakorlatilag semmit se tudsz csinálni amivel kárt okozhatnál...

Ésszel kell azt is használni, de sokkal biztonságosabb ilyen szempontból is. (Arról nem is beszélve, hogy xp-nél minden gond nélkül futtathatok parancsfájlt. Linuxnál külön futtathatóvá kell tenni. És akkor még mindig nem kapott root jogot!)

De igazából nem akarok itt linux-windows vitába bonyolódni. A lényeg, hogy erre a célra optimális lenne számára.

Aki pedig fél a használatától: magyarul is rengeteg segítség van hozzá, de alapfokú angollal bármilyen nehézségre lehet találni megoldást. A közösségek segítőkészségéről nem is beszélve...

2015. febr. 4. 02:19
 6/8 anonim ***** válasza:

(Az egyetlen hiba egyébként, hogy nem frissül teljesen automatikusan - persze ez is megoldható 62 diploma nélkül is - viszont nem egy nagy dolog néha rányomni az óra mellett található kék i betűre és a frissítések telepítésére)

Ez egyébként nem valódi hiba, sőt, én kifejezetten szeretem, hogy nem mindig a leállításkor vagy egyéb esetekben várakoztat meg a frissítéssel, hanem én döntöm el, hogy mikor települjenek. Szimplán csak oda kell rá figyelni. Ennyi! :)

2015. febr. 4. 02:26
 7/8 anonim ***** válasza:
45%

"Az pedig, hogy erre fordították a legtöbb figyelmet: win2000-hez sp4 is van. Akkor használjuk azt? :D "

NT 4.0-hoz 6 van!!! Csakis NT4-et szabad használni! :D

2015. febr. 4. 02:49
 8/8 anonim ***** válasza:
57%
Addig, ameddig lesz rá értelmes böngésző.
2015. febr. 4. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!