Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

A rövid leírás:

Mikrohullámú netem van, használat során egyszer csak az egyik PC nem tudja betölteni a weboldalakat.

Minden más, a routerre csatlakozott eszköz remekül megy, de az egyik PC egyszerűen képtelen betölteni bármelyik weboldalt(sokszori újraindítás, vagy modem restart után se).

A windows azt írja ki, hogy van internet kapcsolat, sőt, ha beírom a facebook.com -ot, akkor fölül a címsorban ( <title> TAG-ben) megjelenik az "Üdvözöljük a ... szöveg, tehát ez a PC is 'látja az internetet',csak valami miatt nem tudja betölteni az oldalakat, csak folyamatosan tölt...

(A router-t, és a modem-et többször áramtalanítottam, és restartoltam, de semmi változás).

Valaki találkozott már hasonlóval?

Mit lehetne tenni, vagy mi lehet a gond?

2015. jan. 27. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Indítsd el a gépet egy linux live CD-vel, és nézd meg, hogy úgy is csinálja-e. Ha nem, akkor az oprendszered van nagyon ramaty állapotban, szoftveres hiba.
2015. jan. 27. 22:05
 2/8 anonim ***** válasza:
cclenaer , és böngészö csere +java +flash
2015. jan. 27. 22:28
 3/8 A kérdező kommentje:

Az nem kérdéses, hogy a PC ramaty állapotban van.

(Így zárójelben?:

Lemerült az alaplapon lévő elem 10+ év után, vettem bele egy új ugyanolyat, de a behelyezést követően(újratelepítés mellett, a z 5-6 éve rutinból telepített driverek telepítésért követően) a gép mintha nem lett volna önmaga: kb. mintha nem lett volna feltelepítve a VGA driver, a felbontás nem a monitor felbontása volt, és lassan működött (tehát: böngésző irtó lassú volt, HD filmeket nem tudott lejátszani, stb...).

Elvittem egy szervízbe, ahol azt mondták, hogy csak az alaplapcsere a megoldás...

Otthon rászántam pár órát, és az AtyCatalyst -el sikerült valamilyen szinten használható formába hozni a gépet:

- a HD videók nem szaggatnak, és a gép normális segességgel robog...

-

Magamban itt írtam le a szervíz szolgáltatásait, akik sok ezret kérnek el egy olyanért, amit én jobban mg tudok otthon oldani pár óra keresgélés után...

)

Ez valahogy megoldható "szoftveresen", vagy mindenképp elkerülhetetlen az alaplapcsere?

2015. jan. 27. 22:32
 4/8 A kérdező kommentje:

#2:

CCleaner-t hetente futtatom (mivel azért nem egy mai gépről van szó), valamint mindegyik böngészőn ugyanazt az eredményt produkálja, tehát 'látja' az internetet,de a tartalmat nem igazán tudja betölteni (már előfordult sok-sok óra próbálkozás alatt, hogy félig betöltött 1-1 oldalt...)

2015. jan. 27. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, hogy az alaplapnak mi köze lenne ehhez. Még ha rossz is az integrált hálókártya, akkor se kell azért alaplapot cserélni, csak beletenni egy 500 forintos PCI hálókártyát.
2015. jan. 27. 22:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom, szeptikusként gondoltam csak rá, de a szervíz leírta magát a szememben, mikor én egy pár órás keresgetéssel több hasznos eredményt érek el, mint ők több hét alatt...

Hlálózati adaptert ellenőriztem, és a Cache-t ürítettem, de semmi változást...

Mi lehet a megoldás? :/

2015. jan. 27. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogyan ellenőrizted? Lekapartad az IC-ről a műanyag burkolatot, aztán elektronmikroszkóppal végigvizsgáltad az integrált áramkört?

Még mindig érdemes lenne egy linux CD-vel kipróbálni. Semmibe nem kerül. Ha nincs újraírható lemezed, rakhatod pendrájvra is.

2015. jan. 27. 22:50
 8/8 A kérdező kommentje:

#7:

Ha Linux CD-vel műküdik, akkor mi lenne a jó megoldás? (A linux feltelepítését kivéve?)

2015. jan. 28. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!