Mi lehet a gond?
A rövid leírás:
Mikrohullámú netem van, használat során egyszer csak az egyik PC nem tudja betölteni a weboldalakat.
Minden más, a routerre csatlakozott eszköz remekül megy, de az egyik PC egyszerűen képtelen betölteni bármelyik weboldalt(sokszori újraindítás, vagy modem restart után se).
A windows azt írja ki, hogy van internet kapcsolat, sőt, ha beírom a facebook.com -ot, akkor fölül a címsorban ( <title> TAG-ben) megjelenik az "Üdvözöljük a ... szöveg, tehát ez a PC is 'látja az internetet',csak valami miatt nem tudja betölteni az oldalakat, csak folyamatosan tölt...
(A router-t, és a modem-et többször áramtalanítottam, és restartoltam, de semmi változás).
Valaki találkozott már hasonlóval?
Mit lehetne tenni, vagy mi lehet a gond?
Az nem kérdéses, hogy a PC ramaty állapotban van.
(Így zárójelben?:
Lemerült az alaplapon lévő elem 10+ év után, vettem bele egy új ugyanolyat, de a behelyezést követően(újratelepítés mellett, a z 5-6 éve rutinból telepített driverek telepítésért követően) a gép mintha nem lett volna önmaga: kb. mintha nem lett volna feltelepítve a VGA driver, a felbontás nem a monitor felbontása volt, és lassan működött (tehát: böngésző irtó lassú volt, HD filmeket nem tudott lejátszani, stb...).
Elvittem egy szervízbe, ahol azt mondták, hogy csak az alaplapcsere a megoldás...
Otthon rászántam pár órát, és az AtyCatalyst -el sikerült valamilyen szinten használható formába hozni a gépet:
- a HD videók nem szaggatnak, és a gép normális segességgel robog...
-
Magamban itt írtam le a szervíz szolgáltatásait, akik sok ezret kérnek el egy olyanért, amit én jobban mg tudok otthon oldani pár óra keresgélés után...
)
Ez valahogy megoldható "szoftveresen", vagy mindenképp elkerülhetetlen az alaplapcsere?
#2:
CCleaner-t hetente futtatom (mivel azért nem egy mai gépről van szó), valamint mindegyik böngészőn ugyanazt az eredményt produkálja, tehát 'látja' az internetet,de a tartalmat nem igazán tudja betölteni (már előfordult sok-sok óra próbálkozás alatt, hogy félig betöltött 1-1 oldalt...)
Nem tudom, szeptikusként gondoltam csak rá, de a szervíz leírta magát a szememben, mikor én egy pár órás keresgetéssel több hasznos eredményt érek el, mint ők több hét alatt...
Hlálózati adaptert ellenőriztem, és a Cache-t ürítettem, de semmi változást...
Mi lehet a megoldás? :/
Hogyan ellenőrizted? Lekapartad az IC-ről a műanyag burkolatot, aztán elektronmikroszkóppal végigvizsgáltad az integrált áramkört?
Még mindig érdemes lenne egy linux CD-vel kipróbálni. Semmibe nem kerül. Ha nincs újraírható lemezed, rakhatod pendrájvra is.
#7:
Ha Linux CD-vel műküdik, akkor mi lenne a jó megoldás? (A linux feltelepítését kivéve?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!