Miért jönnek be olyan lassan a kínai internetoldalak?
1. Nézz meg egy földrajzi atlaszt. Elég messze vagyunk Kínától.
2. Minden elektronikus kommunikáció esetén van késleltetés. Például azért, mert ADOTT sebességgel terjed, halad a jel a vezetékekben. Illetve az útbaeső rengeteg eszköz (routerek, stb.) tovább növelik ezt a késleltetést.
Erre utalt #1-es a "ping" szóval.
3. Egyetemen úgy hallottam, hogy politikai okokból valószínűleg nem is kelet felé megy tőlünk a jel, hanem Amerikán keresztül. Tehát még nagyobb a távolság, még több eszköz esik útba. Így még nagyobb a "ping", a késleltetés (delay).
Gyerekek ne nézzük már hülyének egymást.
Tényleg messze van kína nem mondod...
Amúgyis a sávszélesség is kevés. Attól mert nem 0.001 hanem 0.01 sec alatt ér ide (hasamra ütöttem nemtudom.) Attól még az mind megjöhetne egyszerre.
Meg kifelé álló szerverek mih? :D
"Amúgyis a sávszélesség is kevés. Attól mert nem 0.001 hanem 0.01 sec alatt ér ide (hasamra ütöttem nemtudom.) Attól még az mind megjöhetne egyszerre. "
Akkor nézz utána...
Az a 0,01 sec még egy magyar weboldalnál is túl kicsi a valósághoz képest!
0,01 s = 10 ms ~ 10 "ping"
Ha játszol multis játékokkal, akkor tudod, hogy a 10-es ping ritka, mint a fehér holló... Én BF3-azom néha, és német szervereken 20-30 között van a pingem. Egy kínain szerinted 10 lenne? Hasra ütés ide vagy oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!