Hogyan kössek össze egy routert a UPC modemmel, hogy nagyobb legyen a lefedettség?
Sziasztok!
Mostanában gyenge a UPC internetem, hogyha Wifin csatlakozok rá egy másik szobából. Ahol maga a modem van, ott Wifivel is adja a jó sebességet (3,6 MB/s), az emeleten pedig 300-400 kbytot ad csak. Egész eddig működött, most lett csak ilyen.
Szeretném összekötni egy routerrel (TP-LINK MR3420) a modemet (Ubee EVW3226) a nagyobb lefedettség érdekében, de sehogy sem megy:
Már utánanéztem egy kicsit, a jelenlegi beállítások:
-1. Ethernet kábel (modem LAN1 port --> router LAN2 port)
-2. Ethernet kábel (router LAN1 port --> PC ethernet port)
Megpróbáltam már a router WAN portjába kötni a modemet, de ott se volt jó.
A problémám, hogy mind a router, mind a modem alapértelmezett IP-je 192.168.0.1, és ezért a routert nem bírom konfigurálni - ha beírom ezt a kódot, akkor a modem beállításai jelentkeznek.
Már sikerült létrehoznom egy hálózatot teljesen random néven (TP-LINK D6246, a számokat nem tudom pontosan csak beírtam valamit, de a lényeg, hogy semmi köze a router típusához), de csatlakozni nem sikerült hozzá, nem fogadta el a jelszót (se a router alapértelmezett "admin" jelszavát, se a UPC modem jelszavát, se a router általam régebben beállított jelszavát - aminek el is kellett egyébként vesznie, mert reseteltem).
Úgyhogy ha tudnátok segíteni, annak örülnék.
Köszönöm a segítséget!
UI. Kérlek, ne linkeljetek más oldalakat, mert googleön már néztem, és a gyakorikérdések más kérdéseit is átnéztem.
network LAN részt megváltoztatod az egyik routeren
192.168.0.1 ez volt és pl erre 192.168.0.2
Másodlagos routert pedig dynamic ip re
vagy 192.168.10.20 ra
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem az a baj, hogy bridge módban a router fizikai címét látják, ami nincsen beregisztrálva náluk, tehát a modem regisztrációs oldalon be kell aktiválni az új MAC címre a netet. Én legalábbis úgy emlékszem, hogy a router fizikai címére regisztráltam be, amikor új modemet adtak.
Áh, feladtam, bárhogy próbáltam, nem jött át internet a modemből, inkább majd felhívom a UPC-t, hogy kezdjenek valamit.. az nem állapot, hogy az emeleten nem működik a net (szó szerint 0 és 500 KB/s között ugrál), ráadásul nem tudok a modemhez antennát/másik routert itthoni módon csatolni.. nehogy már informatikusnak kelljen lennem.
Köszönöm mindenesetre, ment zöld kéz mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!