Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi alapján lehet beazonosítani...

Mi alapján lehet beazonosítani egy felhasználót neten keresztül?

Figyelt kérdés

Pl. a Google mi alapján tudja, hogy ugyanarról a felhasználóról van-e szó vagy egy másikról?

Az internet-szolgáltatónál van valami fix. azonosító és onnan?

2015. jan. 5. 10:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10 Akkor még egyszer...

1) A kérdés: "Google mi alapján tudja, hogy ugyanarról a felhasználóról van-e szó vagy egy másikról?"

Bejelentkezés esetén a sütik alapján azonosít!

2) Az én házszámomat a büdös életbe nem fogják kideríteni... miért? MERT VEZETÉKES KAPCSOLATOM VAN! Nem, nem a upc kábelnetre gondolok, hanem arra az utp kábelre ami összeköt a routerrel. (geolocation-t kipróbáltam. 15km-re lőtt mellé PESTEN!)

3) Mint mondtam nincs köze a sütinek az iphez! Vagyis van, de kb annyi mint a repülőgép utasának a kerozinhoz. Az ip és a mac a kommunikációnál lényeges. Ahhoz hogy a csomag eljusson A-ból B-be. Ellenben a routolás következtében a fogadó fél sem az eredeti mac sem az eredeti ip címet nem fogja látni! Ez így van, fogadd el..

A csomag egy kicsiny része pedig mondjuk a süti.

4) Senki nem beszélt biztonsági résekről, nem tudom te melyik válaszokat olvasod. Biztos ezen az oldalon vagy?

5) Légyszi azonosíts már be ip alapján mikor csak egy lakásban is 3-4 eszköz van, arról nem is beszélve, hogy cégeknél több százan vagy ezren mennek ki EGY IPRŐL.

Kicsit olvass utána a dolgoknak, mert nagyon képzavarban vagy...

2015. jan. 5. 13:00
 12/18 anonim ***** válasza:
56%

És az lemaradt, hogy valóban MAC alapján azonosítanak (geolocation), DE az csak akkor működik ha valaki vagy valami belülről elküldi az átjáró címét.

Tehát értsd: pl böngészőben felugrik a helymeghatározás engedélyezése ablak és igent nyomok.

DE:

-wifi esetében pontos (valamennyire, kivéve, ha én a wifi routerem közbe elköltöztettem)

-utp esetén még a kerületet sem találta el, mivel akkor csak az ip alapján tud azonosítani. az pedig mint tudjuk iszonyat pontatlan

2015. jan. 5. 13:05
 13/18 anonim ***** válasza:

Ja és akkor is csak a címet lehet lekérni. Tehát tételezzük fel wifi van, és még pontos is, és kiírja egy 10 emeletes ház házszámát.

Az azt jelenti, hogy van 60 lakás, lakásonként minimum 1 eszköz (átlagosan) tehát a 60 ember közül már nem lehet megmondani ki vagyok én.

Visszatérve nézz utána, hogy működik a számítógépes hálózat és a routerek.

2015. jan. 5. 13:09
 14/18 anonim ***** válasza:

Azt hogy te hanyadik router mögé bújtál vagy hogy wifis vagy utp az oly mindegy.Hogy a 10 emeletes házban te a 200-adik felhasználó vagy az is mindegy.Ha egy router mögött 100 gép van és én a saját lopott gépemet keresem megfelelő progival lepingelve mac alapon megtalálom.A különbség az hogy ha én kérdezem le az illegális amíg a szolgáltató az legálisan látja.Hogyan is azonosított be a szolgáltató? sütivel mert cukrász.A lopott laptop csak egy példa volt.A weboldalak tényleg sütik alapján tapogatóznak mert ahogy nekem sem szabad másképp úgy nekik sem de amint hozzájárulsz beazonosítanak másképp is.

[link]

2015. jan. 5. 14:18
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat! Asszem sikerült kirobbantani egy kisebb háborút ezzel a kérdéssel :D
2015. jan. 5. 14:27
 16/18 A kérdező kommentje:

Na jó, elárulom, hogy miért fogant meg ez a rendkívül érdekes kérdés a fejemben:

Mi alapján tudja a Google, hogy nem saját magam néztem meg ezerszer egymás után a saját videómat? :D Mert annyira jó.. én tutira megnézném xD

- cookie alapján ?

- vagy MAC alapján ?

- vagy IP cím alapján ?

Vegyünk el kettőt! xD

2015. jan. 5. 14:41
 17/18 anonim ***** válasza:

ebből nem tudunk elvenni kettőt.

a böngésző által küldött összes adatot figyeli, még a képernyőd felbontását is. azért van erre szükség, hogy a lehető legjobban el lehessen különíteni a különböző látogatókat.

a pontos algoritmusukat persze titokban tartják

2015. jan. 7. 12:34
 18/18 A kérdező kommentje:
És ha írsz egy saját böngészőt? :D
2015. jan. 7. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!