Mi alapján lehet beazonosítani egy felhasználót neten keresztül?
Pl. a Google mi alapján tudja, hogy ugyanarról a felhasználóról van-e szó vagy egy másikról?
Az internet-szolgáltatónál van valami fix. azonosító és onnan?
#10 Akkor még egyszer...
1) A kérdés: "Google mi alapján tudja, hogy ugyanarról a felhasználóról van-e szó vagy egy másikról?"
Bejelentkezés esetén a sütik alapján azonosít!
2) Az én házszámomat a büdös életbe nem fogják kideríteni... miért? MERT VEZETÉKES KAPCSOLATOM VAN! Nem, nem a upc kábelnetre gondolok, hanem arra az utp kábelre ami összeköt a routerrel. (geolocation-t kipróbáltam. 15km-re lőtt mellé PESTEN!)
3) Mint mondtam nincs köze a sütinek az iphez! Vagyis van, de kb annyi mint a repülőgép utasának a kerozinhoz. Az ip és a mac a kommunikációnál lényeges. Ahhoz hogy a csomag eljusson A-ból B-be. Ellenben a routolás következtében a fogadó fél sem az eredeti mac sem az eredeti ip címet nem fogja látni! Ez így van, fogadd el..
A csomag egy kicsiny része pedig mondjuk a süti.
4) Senki nem beszélt biztonsági résekről, nem tudom te melyik válaszokat olvasod. Biztos ezen az oldalon vagy?
5) Légyszi azonosíts már be ip alapján mikor csak egy lakásban is 3-4 eszköz van, arról nem is beszélve, hogy cégeknél több százan vagy ezren mennek ki EGY IPRŐL.
Kicsit olvass utána a dolgoknak, mert nagyon képzavarban vagy...
És az lemaradt, hogy valóban MAC alapján azonosítanak (geolocation), DE az csak akkor működik ha valaki vagy valami belülről elküldi az átjáró címét.
Tehát értsd: pl böngészőben felugrik a helymeghatározás engedélyezése ablak és igent nyomok.
DE:
-wifi esetében pontos (valamennyire, kivéve, ha én a wifi routerem közbe elköltöztettem)
-utp esetén még a kerületet sem találta el, mivel akkor csak az ip alapján tud azonosítani. az pedig mint tudjuk iszonyat pontatlan
Ja és akkor is csak a címet lehet lekérni. Tehát tételezzük fel wifi van, és még pontos is, és kiírja egy 10 emeletes ház házszámát.
Az azt jelenti, hogy van 60 lakás, lakásonként minimum 1 eszköz (átlagosan) tehát a 60 ember közül már nem lehet megmondani ki vagyok én.
Visszatérve nézz utána, hogy működik a számítógépes hálózat és a routerek.
Azt hogy te hanyadik router mögé bújtál vagy hogy wifis vagy utp az oly mindegy.Hogy a 10 emeletes házban te a 200-adik felhasználó vagy az is mindegy.Ha egy router mögött 100 gép van és én a saját lopott gépemet keresem megfelelő progival lepingelve mac alapon megtalálom.A különbség az hogy ha én kérdezem le az illegális amíg a szolgáltató az legálisan látja.Hogyan is azonosított be a szolgáltató? sütivel mert cukrász.A lopott laptop csak egy példa volt.A weboldalak tényleg sütik alapján tapogatóznak mert ahogy nekem sem szabad másképp úgy nekik sem de amint hozzájárulsz beazonosítanak másképp is.
Na jó, elárulom, hogy miért fogant meg ez a rendkívül érdekes kérdés a fejemben:
Mi alapján tudja a Google, hogy nem saját magam néztem meg ezerszer egymás után a saját videómat? :D Mert annyira jó.. én tutira megnézném xD
- cookie alapján ?
- vagy MAC alapján ?
- vagy IP cím alapján ?
Vegyünk el kettőt! xD
ebből nem tudunk elvenni kettőt.
a böngésző által küldött összes adatot figyeli, még a képernyőd felbontását is. azért van erre szükség, hogy a lehető legjobban el lehessen különíteni a különböző látogatókat.
a pontos algoritmusukat persze titokban tartják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!