Mit lehetne tenni, ha a szolgáltató tiltja a torrentet?
Figyelt kérdés
50 Mbites T-Home internetem van, de a torrent nem hajlandó 100 kB/s-el gyorsabban tölteni ( tisztában vagyok a bit és a bájt közti különbséggel ). Tegnap az egyik rendszergazda ismerősöm is ránézett az egészre. Routert is állítgatta, router nélkül is kipróbáltuk, több torrent klienssel is próbáltuk, az ő gépével is próbáltuk de azt a 100 kB/s-es határt nem lépi túl. Természetesen magában a kliensbe nincs korlátozva a sebesség, és olyan torrentet is próbáltam hogy 5000 seeder van 50 letöltőhöz de akkor is 100 kB/s környékén marad. Mit csináljunk? Másnál is tiltja a torrentett a T-Home?2015. jan. 2. 17:04
11/17 anonim válasza:
vszínű, hogy ezeken az oldalakon, Te is találsz megoldást rá!
12/17 A kérdező kommentje:
Elektronikus úton fizetem a számlát ( bankkártyával ). Az összeg szerencsére annyi amennyit telefonon megbeszéltünk, de szerződésem nincs. Az ügyfél azonosítómért is be kellett mennem személyesen az üzlebe, mert anélkül nem tudtam fizetni a számlát. A csaj egy ragacsos cetlire írta le. Viszont az internet felhasználónevét, jelszavát nem tudom. Gondolom azért is nekem kéne utánajárni, és egy délutánt eltölteni az ügyfélszolgálaton.
2015. jan. 2. 18:25
13/17 anonim válasza:
Pénzbe kerül ugyan, de teljesen biztos megoldás, ha előfizetsz VPN szolgáltatásra. Titkosítja a teljes internetes forgalmadat, beleértve a torrentet, és minden egyéb protokollt, amit használsz. Ezenkívül elrejti a valós IP címedet is, ha esetleg rosszalkodni akarnál. Csak adatforgalmat lát a szolgáltató, de azt nem tudja, hogy pl. egy youtubos videót nézel, vagy torrentről töltesz le. Nem akarok rád erőszakolni semmit, de én pl. a Private Internet Access-t használom, most kb egy ezresbe kerül havonta, ha egy évre előfizetsz. Én is rengeteget töltök le, és néha órákra annyira visszavették a sávszélességemet, hogy már netezni sem bírtam. Ezért lett tele a tököm, és fizettem elő. Ez több, mint fél éve volt, azóta semmi problémám nincs. Én egyébként a diginél vagyok, ahol állítólag nincs ilyen korlátozás, és lehet, hogy csak véletlen egybeesés a javulás, de én akkor sem bántam meg. Nem árt, ha az ember biztonságban tudja az internetes forgalmát, legyen az torrent, vagy bármi más.
14/17 anonim válasza:
A T-nél nincs korlát, hívd fel az ügyfélszolgálatot, maga a torrentezés nem törvénybe ütköző szóval segíthetnek. Kérd meg hogy segítsenek belépni a HGW-be. Szerintem csak portot kénye nyitni a T-s routeren, de ha nem tudsz belépni akkor nem fog menni.
15/17 A kérdező kommentje:
Végül csak reseteltem de a T-Home-os routert, vissza is állt a gyári beállításokra de van internet. Semmit nem kellett rajta állítani hogy legyen. :D Nem tudom miről beszélt a szerelő.
Így be is tudtam lépni az admin/admin-nal de most már fogalmam sincs mit kell csinálni, szóval megint áthívtam az ismerősöm. Majd délután ránéz.
2015. jan. 3. 10:31
16/17 anonim válasza:
azért is mondtam, hogy baromság amit a szerelő mondott, lehet valamit okoskodott és nem akart lebukni. Nekem ez az egész szóban köttetett dolog is fura, de ha megy hát megy :D
17/17 A kérdező kommentje:
Na meg van oldva a probléma. Elvileg valami QOS-ba vagy mibe volt lekorlátozva a torrent. Ezt a korlátozást kikapcsolta az ismerősöm és most már jön 6 MB/s-el a torrent. :) Mondjuk kiírt valami figyelmeztetést a router hogy ha kikapcsoljuk a korlátozást, az IPTV lehet nem fog megfelelően működni, de mivel nem IPTV-m hanem műholdas tévém van így tök mindegy. :)
2015. jan. 3. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!