Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » IT és/vagy játék fórum?

IT és/vagy játék fórum?

Figyelt kérdés

Olyan magyar fórumot keresek, ahol it-s dolgokról lehet beszélgetni, és ezek a kritériumok teljesülnek nagyjából:

- népszerű

- Ne legyen olyan gagyi fórummotorja mint a prohardvernek, meg a pcguru meg ilyen hulladékok. Szőrnyű ahogy kinéznek...2014-et írunk már egy ideje, de kényelmetlen olvasni ezeket.

Gamestarnak van jó fórumja, de az már 10 éve ugyanolyan. Rajta kívül van még valami?

2014. dec. 27. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Sajnos nem nagyon van ilyen, azért szenvedünk mi is itt a GYK-n a számtech kategóriában. Érdemes megtanulni angolul, és a nagyágyúkat látogatni, ha fórumozni akarsz.
2014. dec. 27. 16:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Mégis mi a gond a prohardver fórumával? Meg most a fórummotorral van a gond, vagy azzal, ahogy kinéz?
2014. dec. 27. 16:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Tény, hogy a 80-as évekbeli fórummotorja még akkor is kín, ha az ember csak egy google keresés révén jut oda. Még ha nem is fizetnek egy vbulletinért, akkor is simán lehetne egy openbb-t, vagy hasonlót használni.
2014. dec. 27. 16:49
 4/10 anonim ***** válasza:

# 3/3 Időpont ma 16:49

Komolyan kérdezem: Miért is lenne jobb egy vBulletin vagy egy OpenBB? Mit nem tud jelenleg a ph!? Vagy csak az a gond, hogy nem ugyanúgy néz ki mint minden második fórum? :-D

2014. dec. 27. 16:58
 5/10 A kérdező kommentje:

2-es: Az egésszel. Ott tartanak, hogy az egy kiváltság, hogy KAPHASS egy egyedi "avatart" ami inkább csak egy figura lehet... Már itt kezdődnek a bajok.

Keresés funkció szörnyű, privát üzenetet 4 hónap után vettem észre, mert annyira nem hívja fel a figyelmem, és még sorolhatnám.

2014-ben nem így kell kinéznie egy fórumnak. Használhatóság nem éppen jellemzője a dolognak.

Egyetlen előnye van nekik: Sokan vannak.

2014. dec. 27. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez probléma. Ha veszel egy kanalat, attól is elvárod, hogy kanál formája legyen. Aztán hiányzik a formázás, idézés, kód, spoiler megfelelő kezelése stb. Ebből talán a legrondább az idézetek hiánya.
2014. dec. 27. 17:02
 7/10 anonim ***** válasza:

# 5/5 Időpont ma 17:00

Csak, hogy letisztázzuk: Az alábbiakat nem veszekedésgenerálásként írom! Azt se mondom, hogy a ph! a tökéletes fórum!

Avatarról nem tudok nyilatkozni, sosem érdekelt sehol. De legyen, elfogadom, hogy valakinek ez igénye.

A keresés funkció tökéletesen működik, a gyorskeresés remek funkció. Elismerem, hozzá kell picit szokni, de normálisabb mint amit más fórumokon tapasztaltam idáig (kezdve pl. azzal, hogy a legtöbb vBulletines fórum valamiért letiltja a nem regisztrált felhasználóknak a keresést. Ennek mi értelme?).

A privát üzenetről ha kell, emailt küld. Ha van olvasatlan privátod, a privát üzenet rész más színű lesz, és jelzi is számmal, hogy mennyi van. Mi mást szeretnél?

Kinézet meg bár valóban relatív, de miért jobb a GameStar egyenkinézete? Minden második fórum a neten ugyanúgy néz ki, még a szín is stimmel :-)

# 6/6 Időpont ma 17:02

Formázásban a 4-5 legfőbb ott van. Mi kéne még? Pl. a szín, a betűtípus és a betűméret csak rontja az olvashatóságot...

Az idézés... Oké, ezt elfogadom, bár luxusigénynek tartom. Ctrl-C, Ctrl-V, beteszed dőltnek és kész. De mondom, ezt is elfogadom, hogy valakinek ez kell. Hosszabb eshetőségre ott a válasz opció. Ha meg többmindenre válaszolsz beírod (vagy bemásolod) a komment számát.

Ha a kód alatt programkódra gondolsz, itt valóban lehetne fejleszteni, csak minek? Rengeteg más online programkód formázási hely van, amit a programozók úgyis használnak már, lévén valamelyik már online fordítót is tartalmaz.

A spoilert valóban kezelhetné és ezügyben lehet érdemes rájuk dobni egy emailt. Simán lehet, hogy nem tudnak róla, hogy erre van igény. (Mert részemről pl. nincs is, de én maradi vagyok :-P)

2014. dec. 27. 17:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Nos, eléggé értelmetlen a vitatkozás veled, mert ahogy írtad, maradi vagy.

De azért próbálkozom, mert látom, az eredeti kérdésemre úgyse fog válasz érkezni, mert nincs jobb fórum náluk, ami elég szégyen.

Tehát:

Privát üzenet: Ne szemetelje az emailemet. Meglehet úgy is oldani, mint a facebookon, hogy pirosan fent jelzi, hogy valami értesítésem van

VAGY

felugrik egy ablak, hogy helló, új privát üzenet.

Látod? Máris észrevehetőbb.

Az, hogy a gamestar még arra is lusta, hogy felrakjon egy másik dizájnt, sőt, magának csináljon/tasson, az nem a fórummotor hibája.

Egyébként ökörszabály, hogy az IT-s emberek meg a dizájn, ég és föld. Ez tetten érhető a linux vs windows vitánál is.

Míg a programozók oda vannak a linux dos-os programozó felületéért, addig az átlagfelhasználó sírva fut a windows grafikus gombrendszeréhez.

Látszik is rendesen, hogy a prohardvernél is ez a törvény érvényesült. Katyvasz.

Még az ncore fórum is sokkal rendezettebb, jobb olvasni, pedig az is eléggé gagyi ahhoz képest.

A keresés letiltás vbulletin megint nem a vbulletin hibája, hanem az adminé.

2014. dec. 27. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:

# 8/8 Időpont ma 17:48

Egyrészt nem vitatkozunk, másrészt túl komolyan vetted a maradiságom... -.-"

A privát üzeneteket továbbra is jelzi pirosan oldalt. Teljes mértékben észrevehető, mint a facebooknál.

Már az elején azzal kezdtem, hogy miről van szó, kinézetről, vagy a motorról? Mert te kezdted keverni, nem én.

A fórumokról köszi a kioktatást, kár, hogy ezeket rég tudtam (Mégha konkrétan nem is azt írtam hogy a fórum admin a bűnös, nem pedig a motor, azért ki lehetett volna ezt következtetni...).

Arra meg még mindig várok, hogy leírd ténylegesen és részletesen milyen fórumot akarsz. Mert ez a "Gamestarnak van jó fórumja" a "prohardver és a pcguru meg hulladék" mondat szimplán nem állja meg a helyét. Az, hogy neked nem tetszik ahogy kinéz az a te egyéni szocproblémád. A motor részére pedig reagáltam érdemben, de te abból láthatóan csak annyit szűrtél le, hogy én vagyok a maradi.

2014. dec. 27. 19:18
 10/10 anonim ***** válasza:

"a "prohardver és a pcguru meg hulladék" mondat szimplán nem állja meg a helyét"

Azért a fele legalább. A pécéguru tényleg hulladék, és nem feltétlen a szoftver miatt (bár szánalmas, hogy a 4.0 óta még mindig nem tudja a jelszót megjegyezni...), hanem a staff miatt. Az olyan nyomorékokat, mint a chocho és társai nyilvánosan kéne megkínozni, és elvenni a kedvüket attól, hogy valaha is megnyilatkozzanak a világ előtt.

2014. dec. 27. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!