ZTE ZXV10 H201L routerrel, hogy eleht fix ip cimet beállítani?

nem hallottam mostanában olyan routerről ami ne tudná, uh elég biztos vagyok benne, hogy lehet.
Mac/ip binding opciót keress.
Szia!
Olyant találtam, hogy DHCP Binding, és itt meg kell adni egy IP címet és van alatta Mac is, és akkor most ezek lehetnek azok?? amit mondtál, ha igen akkor a mac-hoz mit kell írni az Ip-hez meg egy tetszőlegest ami fix lesz mint pl 74.158.146.64 vagy azt ami a hálózatban kiosztott a router vagyis ezt: 192.168.1.7 akk melyik és mi?? xdd

MAC: a géped címe. Úgy tudod a legkönnyebben megállapítani (win7), ha rámész a vezetéknélküli jelre (az óra mellett), a kapcsolatodon jobb klikk - állapot, a felugró ablaknál pedig lesz egy olyan gomb, hogy részletek. Ott pedig a fizikai cím a MAC address-ed.
Ezt beírod a dhcp binding-hoz, és megadod az ip címed. Az ip cím közül pedig a 192.168.1.x kell választani.
Legközelebbi csatlakozásnál már a te általad megadott ip-t rendeli hozzá, bár érdemes a routert újraindítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!