Facebook-kérdés: mitől függ, hogy milyen lehetséges ismerősöket kínál fel az oldal?
A következőt vettem észre már nem egyszer:
Járok valahol, pl nemrég voltam biztosítónál, szakrendelésen, polgármesteri hivatali ügyintézőnél, és az ég világon senki közös ismerősünk nincs, mégis másnap (ill. még napokig) azt látom a facebookomon, hogy ezeket az embereket dobálja ki nekem, mint lehetséges ismerős.
De érdekes, hogy előtte sosem kínálta fel őket, és ráadásul tök gyakori neve van kettőnek is (pl mintha Tóth István lenne ...).
Ez azért van, mert ők rám kerestek név szerint, és ezt a rendszer megjegyzi?
Más logikus magyarázatot nem találok rá.
Valaki tudja a választ?
Kicsit gyanús ez nekem :D
Egyébként a való életedhez egyenlőre még semmi köze sincs a facebook-nak (egyenlőre). Mellesleg ezt pár szabály határozza meg, ami az alapján dönt, hogy hány közös ismerősötök van, illetve helyileg ott van-e ahol vagy, milyen aktív, vagy ugye a keresési találataid alapján is hoz fel néha lehetséges ismerősöket stb.
De egyébként fordítva is igaz, ha rád keresnek, illetve járnak a profilodon, akkor az ugyan úgy hat rád is, csak ezt te nemt tudod :) Kicsit hülyén van elmagyarázva, de szerintem józan paraszti ésszel érthető :)
tehát akkor a második válasz szerint úgy van, ahogy a kérdésben feltettem. jól értem, igaz?
Nem, előtte nem kerestem egyikre se a neten vagy kifejezetten fb-on. Ahogy írtad, egyszerűen csak beestem (főleg a szakrendelős nővérkéhez életemben se volt közöm), közös ismerős pedig egyikkel sincs.
Csak olyan fura ez a sok egybeesés, mármint személyileg is és időben is.
"De egyébként fordítva is igaz, ha rád keresnek, illetve járnak a profilodon, akkor az ugyan úgy hat rád is, csak ezt te nemt tudod :)"
ok, tehát ha ezt jól értem, akkor
1, ugyan ismerősöm az illető, de soha nem beszéltünk egy szót se, ő viszont naponta 10x az adatlapomon jár, akkor ez az oka annak, hogy mégis miért őt látom elsőnek mindig a chat-ablakban
2, ismeretlenek esetén pedig detto, azaz nincs egy közös ismerősünk se, de ő naponta megnéz magának, akkor a rendszer ezt megjegyzi és ezért ajánlja fel közös ismerősnek?
"1, ugyan ismerősöm az illető, de soha nem beszéltünk egy szót se, ő viszont naponta 10x az adatlapomon jár, akkor ez az oka annak, hogy mégis miért őt látom elsőnek mindig a chat-ablakban "
Ácsi bácsi, a chat külön szabályok szerint működik. Ott nem azt látod elől, akit akarsz, hanem akivel sokat beszélnek stb, tehát a chat-nek is van úgymond statja, de ezt most nehéz lenne elmagyarázni, másolni nem fogok, nézz utána :)
"2, ismeretlenek esetén pedig detto, azaz nincs egy közös ismerősünk se, de ő naponta megnéz magának, akkor a rendszer ezt megjegyzi és ezért ajánlja fel közös ismerősnek?"
Úgymond megtörténhet, de véletlenszerűen is belök a rendszer ismerősöket, akár ismerősök ismerősei dolog kapcsán is, de nehogy azt hidd, hogy akit ajánl a facebook, az járt az adatlapodon, vagy te jártál az övén, ennyi erőből már mindenki tudná ki látogatta az adatlapját stb.
Én sem hiszek a véletlenekben, főleg hogy ennyire így sikerüljön :)
Én csak azt mondtam egyébként, hogy nem csak attól függ, tehát nem feltétlen jelenik meg neked ott az, aki megnézi az adatlapod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!