Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Modem probléma és lassú net?

Modem probléma és lassú net?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy egyre lassabb és rosszabb a netem, 10megás netre vagyok előfizetve, a bekötést követő 1 évig semmi baj nem volt de október-től elkezdett nagyon lassulni, a 10 megából csak 0,60mb volt ami nagyon gáz szinte semmit nem lehet csinálni olyankor.Tudom hogyha le van terhelve a rendszer akkor nincs meg a garantált sávszélesség de eddig a 10ből 6-7 mega mindig meg volt ami nekem elég is, na de ez már túlzás.Valamelyik nap kihúztam a modemet éjszakára és reggel amikor visszadugtam 2,40mb netem volt kb. szóval ez segített rajta,ebből következtetek arra hogy a modem a ludas, most szabályosan szinte pontosan 20 percenként el megy, furán villog és mindig amikor elmegy igaz csak fél percre de vissza is jön és olyan mintha újraszinkronizálna és resetelné önmagát.Rögtön visszajön tehát már a szolgáltatóra valahogy nem gyanakszom.A modemem még akkor lett beüzemelve amikor még minden 3. embernek volt internet szóval eléggé régi, több mint 4 éves.Nem lehet hogy ennek az egésznek a modem az oka?Lassú,szakad és van olyan hogyha elmegy a net de újraindítom a gépet akkor visszajön,különös véletlen.Ha bármi tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban és tudjátok mi a baj bármit meghallgatok.A válaszokat előre is köszönöm!

2014. dec. 20. 13:24
 1/8 A kérdező kommentje:
A bekötést követő 1 év az a wi-fimre vonatkozik, azóta 10megás nem pedig 2 - ezt kihagytam :)
2014. dec. 20. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát hogy ha kábelmodemről van szó, illetve azon belül Docsis 1.0, illetve 2.0 modemről és még azon belül ilyen régi Scientific Atlanta, vagy netán motorola vagy még sosem hallott modemről, akkor előfordulhat, sőt a SA-nal biztos, a régi modemjeik gyakorlatilag 2 évet se bírtak ki, a 4 már csodának számít egyes helyeken.

Egyébként az újratárcsázásnak lehet központi hibája is, pl ha PR-Telecom-os vagy, akkor ott is sokszor van ilyen egyes helyeken, meg ott tényleg örülhet az ember, ha a garantáltat is eléri.

De egyébként mivel neked már nem éri el a garantáltat se, nyugodtan felhívhatod a szolgáltatódat, hogy jöjjenek ki, nézzék meg és cseréljék ki. Bár az is lehet, hogy szűrő probléma van csak, de ezt a szolgáltatónak kell kiderítenie.

2014. dec. 20. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
-én is beszólnék ,és ha tényleg a modem rossz,akkor ki is cserélik,
2014. dec. 20. 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyébként ha modem probléma, akkor bármelyik kábeles (ha kábelesnél vagy, de a jelek szerint az) szolgáltatónál is vagy, Docsis 3.0-ás modemet kérj és ha lehet, akkor Cisco és azon belül EPC3208, vagy ha Wifi-s kell, akkor EPC3925.
2014. dec. 20. 15:25
 5/8 A kérdező kommentje:
a modem: ARRIS CM450B
2014. dec. 20. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez egy Docsis 2.0 modem, sok jót nem hallani róla, meg már nem is igazán számít.

Hívd fel a szolgáltatód és kijönnek ellenőrizni.

Egyébként melyik szolgáltatónál vagy?

2014. dec. 20. 17:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Kalász net a neve
2014. dec. 20. 17:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Még sose hallottam róla, mondjuk ahogy az ajánlataikat elnézem, nem is csoda. A max netjük 10/3, már ahol (10Mbit/768Kbit). Ezek még Docsis 2.0-án szolgáltatnak, úgy hogy valószínűleg ugyan olyan modemet fogsz kapni, de ami még jobb, hogy nem kell csodálkozni a "nincs net" dolgon se, hiszen agyon lehet terhelve a rendszerük.

Ráadásul haha jól informálódtam, akkor valamelyik szolgáltatónak a vonalát használják az adatforgalmuk lebonyolítására.

2014. dec. 20. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!