Van egy oldalam facebookon, de még csak most csináltam, szóval új. Hogyan szerezzek likolókat hozzá? Írjak más oldalaknak, hogy osszanak?
Mi a fenének az a lájk? Ez valami érthetetlen őrület. Nekem régen van a fészen oldalam, de egyáltalán nem foglalkozom azzal, hogy ki mit oszt tovább/meg, mire like-ol. Mi értelme van ennek? Nem a kapcsolattartás a cél?
Rengeteg olyan profillal találkozom, hogy saját megnyilvánulása nincs az illetőnek, csak megoszt valamit, mások meg lájkolgatnak.
Egyébként írj olyanokat, ami tetszik az ismerőseidnek.
A like-ok száma nem mérvadó, mivel csalással is lehet őket szerezni, reklámok vagy baráti szívességek árán, és neked úgy kedvelik az oldaladat hogy nem érdekli őket a tartalom.
Van egy másik jelzőszám, az "ennyien beszélnek róla" - statisztikája, ez mutatja egy oldal valódi népszerűségét. Ugyanis ha van 5000 kedvelő de 500 sem beszél róla, az sokkal népszerűtlenebb oldal mint ahol csak 1000 kedvelő van, ott a 75%-a beszél róla, azaz értékesnek találják arra hogy foglalkozzanak vele.
Van saját weboldalam. Nem facebook profil, hanem tényleg saját, önálló, teljes értékű. Tudod mennyi a havi látogatottsága? 20-40 körüli. Vannak napok, amikor zéró. És teljesen elégedett vagyok vele. Miért? Mert annak a körnek készül, akik megnézik. Megadhatom az url-jét, nézd meg.
Na, ma eggyel több a látogatóm. És. Azt sem tudom, ki vagy.
A face miért lenne más?
Mire is való? Pl. arra, hogy volt egy cég, ahol dolgoztam. Tavasszal találkozunk. Meg tudjuk hirdetni, beszélni, egyeztetni. Született egy gyerek? Kikerül a képe. Vagy reagálunk rá, vagy nem. Meghal valaki közülünk? Vagy reagálunk rá, vagy nem.
Meg hasonlók. Erre való eredetileg.
Pubi olvas egy cikket, amiben cikizik **** celebet. Megosztja. Lájkolnom kellene? Egyáltalán minek osztotta meg. Én is olvastam. Vagy nem.
Nagyon gyerekes dolog ez a fészen lógás, de ez a kisebbik baj. A korosztályotok alig él "offline". Színház, kiállítás, sport, olvasás (papír!) könyvet, újságot? Hülyeség, mondjátok. Nem látok az utcán előre néző arcot, mindenki a telóra mered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!