Hogy lehet kinyitni a NAT-ot?
A mostani NAT-om: MODERATE.
Telekom 4G-s mobilinternetem van és egy játék ügyfélszolgálatán azt mondták hogy próbáljam meg kinyitni hátha az segít megoldani a problémám. A net 2 routeren keresztül jön a gépembe, először egy TP-Link TL-MR3420 majd egy Edimax 3G-6400N-en.
Néztem neten leírásokat, videókat és mindent próbáltam de a játékban még mindig MODERATE van.
Egyáltalán lehetséges kinyitni a NAT-ot?
A routereken lehetséges a port forwarding állítása, kérdés, hogy a 4G-s mobilnet valódi külső IP-t oszt v. NAT-oltat (ezt a TP-Linken tudod megnézni).
Ha valódi az IP, akkor és normálisan van a hálózat kiépítve, akkor csak a TP-Linken kell NAT-olást állítani.
Ha szutyok a hálózat kiépítése, akkor mindkét routeren.
Ha NAT-olt IP-t kap a TP-link is, akkor szívás van. Akkor meg kell érdeklődni a szolgáltatónál, hogy tudnak-e lyukat ütni a NAT-on neked. Gyanítom, hogy egy játék miatt nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!