Miért lett ilyen lassú a netem? Miért nem egyezik a két mérőprogram információja?
Szóval kb. 3 napja idejött a szolgáltató házhoz, hogy ha 100 Ft-al fizetünk többet a havidíjhoz, akkor ennyivel meg annyival gyorsabb netet kapunk. Oké, elfogadtuk, baszakodtak a padláson meg a gépen is valamit (nem tudom mit, mert nem voltam itthon), aztán most az fogad engem, hogy elmegy a net minden nap vagy minden másnap egy jó félóra-órára, és a pingem is megemelkedett. Felmegyek egy online játékra, és már ki is fagytam mielyst beléptem. Miért lehet ez?
Pingtest.net értéke : Ping 99 ms,
Speedtest.net értéke : Ping 36 ms.
Igazából azt se tudom, miért nem ugyanazt az értéket mutatja a két program... várom a segítségeket!!
Valószínűleg azért, mert nem ugyanahhoz a szerverhez csatlakoznak. A ping annyit jelent, hogy a géped és a szerver között egy adatcsomag mennyi idő alatt teszi meg az utat. Leginkább a földrajzi távolságtól, és magától az útvonaltól függ, hogy merre megy az a csomag.
Nem egy olyan érték ez, amiből messzemenő következtetést lehet levonni. Baj akkor lehet, ha a szomszéd szobában van a szerver, és akkor is magas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!