Az milyen ip cím ami a UPC modemben van?
admin admin a belépő
és ott van egy olyan hogy
10.13.X.X
az mindenkinek ugyanaz?
másnak mi az?
Uh, nem ennyire egyszerű :)
Több IP-cím is van egy kábelmodem esetében. Ez a 10.x.x.x (nekem 10.60.x.x) egy UPC-s alhálózat, ahol a UPC saját eszközei vannak fent. De ez a hálózat kívülről nem látszik, tehát ez nem az IP-címed az interneten. Ezen a címen a modem egyéb szolgáltatásait tudja a UPC elérni, beállítani (pl telefont is, meg a Wi-freet). Ehhez neked nincs hozzáférésed. A 10.x.x.x IP-cím egyébként egy speciális tartomány az ún. alhálózatoknak, hasonlóan a 192.168.x.x címekhez (csak a 10.x.x.x-et nagyobb hálózatokhoz ajánlják, ahol több, mint 65000 eszköz van).
Ezenkívül van egy WAN ("Internet") hálózat, ennek az IP-címe (nekem 176.x.x.x) lesz az az IP-cím, ami az internet felé az IP-címed.
Illetve ha routeres a modem, akkor van egy LAN (Helyi hálózat) IP is, ez a 192.168.x.x.
Áhá, értem köszi!
eddig csak a 192.168.-at ismertem. Nem értettem ez micsoda.
Amúgy ez a modemben láttam a kezdőlapon, és nem tudtam az mi, mert más ip láttam a múltkor, nem értettem mi ez a 10-es.
és az számít hogy neked 10.60 ?
ez is budapesti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!