Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem megy az internet...

Skatter kérdése:

Miért nem megy az internet egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés

[link] A windows hibakereső az alábbi problémát dobja ki, viszont többször is újraindítottam, reseteltem, visszaállítottam alaphelyzetbe, majd megint beállítottam.

S a routerben a Statusnál mindig a 'net status' diconnected vagy busy. Tegnap kezdett el 'nemmüködni', el-el ment a net, közben a routeren a NET elérhetőséget-et jelző led(földgömb)kialudt, ma viszont egyáltalán nem működik. A laptopon telefon által megosztott internet megy. S a telefonon sem megy a wifi-s net. Nem tudom mit lehetne tenni. :/

#router #D-link #net #connection busy #szélessávú modem
2014. nov. 2. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:

1.) Próbáld TELJESEN újrakonfigurálni a router-t

2.) Ha a "modem" nem a routerbe van beépítve, akkor próbáld, hogy a modemet nem a router-be dugod, hanem a számítógéped LAN csatlakozójába!

3.) Milyen szolgáltatód van?

4.) Ha a 2. lépést elvégezted, és úgy működik, akkor a routerrel (és/vagy konfigurálásával) van probléma

5.) Ha semmi sem jó, akkor panaszkodj vagy hívj ki egy szerelőt!

2014. nov. 2. 12:12
 2/5 defi@nt ***** válasza:
Húzd ki a router/modem tápegységét a konnektorból pár percre és dugd vissza nézd meg változik e valami.
2014. nov. 2. 12:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Lan-ban nem tudom csatlakoztatni mert nem ismeri fel, nem tudom, de bedugom es nem reagal, eddig viszont csak bedugtam s a net ment. RDS-em van(digi). Illetve tobbszor is aram nelkul hagytam a routert de semmi. Bocs az ekezetekert, telefonrol irok, s innen nehezebb. Koszi :)
2014. nov. 3. 17:16
 4/5 defi@nt ***** válasza:
Ha van lehetőséged a router megkerülésével egyenesen a géped LAN aljzatába csatlakoztani a netkábelt, szerintem próbáld ki (Nálam is digi van itt ez megoldható) Viszont akkor el kell indítanod egy net kapcsolat varázslót (vagy mi is volt a neve, évek óta nem láttam) ha úgy működik, akkor nemes egyszerűséggel a routered adta be az unalmast. Ha nem, akkor a diginél lesz valami gubanc, be kell szólni. Nekünk egyszer volt olyan, hogy áramszünet volt a környéken, a házban lévő digis csomópont meg nem kapcsolt vissza automatikusan, amikor visszatért az áram. Felhívtam a digit és azt mondták az ő oldalukról nézbve jónak tűnik. Pár ilyen telefon és kiküldtek egy szerelőt, ő meg manuálisan visszakapcsolta. Esetleg annyit még megpróbálhatnál, hogy lereseteled a routert. Minden router burkolatán van egy picike lyuk, amin kb. egy gombostű fér át. A lyuk "túloldalán" egy picike mikrokapcsoló van, általában azt kell kitartóan nyomva tartani valami vékony eszközzel hosszan (routerenként eltérő a metódus, de általában 20-30mp folyamatos nyomás) Ha így teszel, akkor viszont készítsd elő a szerződésed papírjait, amin a felhasználóneved, jelszavad meg ilyenek szerepelnek, mert újra be kell állítani a router csatlakozási menüjében.
2014. nov. 3. 19:27
 5/5 A kérdező kommentje:
A routert reseteltem sokszor, elsősorban mert elfelejtettem a jelszót. Az megvolt, viszont egyik szomszédnak a wifi-re tudtam csatlakozni, levette a jelszót, gondolom ő is resetelte. Viszont azon is a hasonlót adja ki, ez egyfelől megnyugtatott :))
2014. nov. 3. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!