Miért töltik fel a videók többségét az nCore-ra . Mkv formátumban?
Most sorozatban 4 filmet .mkv formátumban fogtam ki.
Persze a VLC az felismer mindent a világon, de nem merem kiírni őket lemezre, mert félek, hogy a DVD lejátszó nem ismerné fel(mert pl. a .mp4-et sem ismeri fel a miénk)...
mert abba könnyedén beágyazzák a feliratokat is akár, vagy a több nyelvet (persze aviba is belehet)
az okostévék és média lejátszók pedig már támogatják többnyire
ha gondod van vele újrakódolhatod. erre több módszer is van, az egyszerű a freemake video converter. van jobb minőségű megoldás de ahhoz több program kell és összetett
Mert mkv -be rakják a nagy felbontású videókat...
Régen a DVD lejátszó csak DVD -t ismerte, aztán jöttek az XviD / DivX lejátszására alkalmasok...
Ma már MKV fájlok lejátszását natívan kezelik az új TV -k.
Kedves kérdező!
Nem kell ekkora feneket keríteni a dolognak! Légy kicsit határozottabb, bátrabb. :-) Írj fel egy azaz 1 lemeznyi mkv formátumú filmet, és tedd be a dvd-be. Ha lejátsza nyertél, ha nem, hát buktál 70-100 forintot a lemez árát. Max. ajándékozd el, vagy tedd el jobb időkre.
Hozzáteszem, az én régi sony dvd-m lejátssza. (de gondolom ez típustól is függ, illetve hogy lehet-e frissíteni a szoftverét, mert az enyémét lehet)
Ajánlom figyelmedbe a következő megoldásokat: pc-t rákötni a tévére és onnan nézni a filmeket, beszerezni egy médialejátszót (kb. 15 ezertől kezdődik újonnan).
Hát az a 70-100 FT egy kicsit túlzás nem gondolod??
Ha nem tudnád, akkor 250-260 FT-ba kerül egy darab DVD, és az a szomorú, hogy a CD is, pedig heted akkora a kapacitása...
De akkor inkább veszek egy pakk újraírható DVD-t. :D
5-ös vagyok
Magam is csak az előttem szóló szavaival élhetek.
Neten rendelve (vatera, olx...) valóban 60-70 forinttól lehet kapni a dvd lemezeket.
Én verbatim-ot szoktam venni, az bevált.
De most őszintén! Ha 250 forintossal próbálod meg, szerintem az sem fog földhöz vágni.
Még egy megoldás, nézd meg a dvd leírásában, hogy milyen formátumok lejátszására képes. (ha nincs meg, a neten az is megtalálható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!