Ha készítek egy e-könyvet, amit a saját honlapomon értékesítenék, akkor mit tudok tenni annak érdekében, hogy ne sokszorosítsák?
Semmit? Az első vevő közzéteszi a neten és máris ingyenesen hozzáfér bárki?
Vagy milyen biztonsági beállításokat lehet alkalmazni?
Semmit, ahogy a vevő letölti, ugy felteheti valahova és ott mások is elolvashatják.
Vannak komplex rendszerek, amik nem engedik a letöltést, csak egy adott site-on online, bejelentkezés után, adott IP címről olvasható az anyag, de ezek nem csak a vevőnek kényelmetlenek, hanem komoly beruházást is igényelnek a fenntartótól, 1db könyv miatt ennek aligha van értelme.
Érdemes lehet esetleg olyanban gondolkozni, hogy alapból ingyenes az ebook és csupán támogatásokat fogadsz, vagy valami olyan plusz extrát nyújtasz, amit csak fizetés után kaphat meg az egyén (és ne szoftverben gondolkozz, ott ugyanez a probléma).
Nem tudom tömegeknél hogyan hat a támogatásos módszer, de nálam működik. Ingyen letöltöm a könyvet és ha tetszik, akkor utalok egy összeget attól függően, hogy mennyire tartottam hasznosnak a mögötte álló munkát. Igaz én lopni sem szeretek, szóval amúgy is fizetnék érte. :)
"akkor mit tudok tenni "
Semmit, de komolyan. Egy példa: egy ideje pár áruház használ soft-drm-et, vagyis maga a fájl szabad, de az adatok között szerepel a vásárló neve, a tranzakció adatai. De a barom állat így is feltölti és megosztja a könyvet, hogy ott virít benne minden...
Persze felmerül a kérdés, hogy egyáltalán az anyag eléri-e azt a szintet, hogy pénzt lehet érte kérni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!