Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mennyi az adatforgalmatok...

Mennyi az adatforgalmatok havonta? Januártól hogyan fog változni ez az adatforgalom szerintetek?

Figyelt kérdés

Ha bevezetik valóban ezt a nyomorult 700 forintos adót, nyilván a szolgáltatók nem hülyék, és bevezetik a lekorlátozást X gigabyte kerettel.

Mindennap használom itthon az internetet, elsősorban munka, iskola, és egyéb hobbibéli tevékenységek miatt (szörfölés, játék, szerver, torrent stb.), s az adatforgalmam nem nevezhető éppen kicsinek. Napi szinten durván 30-50 GB forgalmat generálok, ami naponta 4500-7500 forint adót jelentene a szolgáltatónak, amit neki kéne befizetnie az államnak.

Mivel nem terhelheti rám (elviekben), mert az okosok kitalálták a 700 forintos maximalizálást, ezért a szolgáltató vagy brutálisan korlátoz, és/vagy felajánlja nekem, hogy GB-onként 200-300 forinttal előfizethetek erre a "plusz" szolgáltatásra, és/vagy más jogcímen emeli az előfizetési díjamat, ami vélhetően nem 1000-2000 forint lesz.

Szerintetek? Ez nem agresszív és diktatórikus egy kicsit?

2014. okt. 28. 10:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Senki sem tudja a pontos választ de ahogyan MOn mennek a dolgok 700 Ft ig a szolgáltató fizet helyetted (majd bolond lesz)*

705 FT tol meg te tehát rád fogják hátkzni vagy ha nem is fog szerepelni a számlán a szolgáltató bármikor emelhet

elég csak 5 vagy 12 %

Elég nagy pénzekröl van szó igy nem fognak lemondani rola

2014. okt. 28. 10:52
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez mind világos, csakhogy én meg kitörölhetem a valagamat vele, ha 4-5 GB-ra lekorlátoznak egész hónapig. Ezt a mennyiséget gyakorlatilag pár óra alatt ledarálom. Nevetséges!
2014. okt. 28. 11:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Miért korlátoznának x GB-ra? Ez úgy ahogy van, b**omság.

Egyszerűen amit ráterhelnek majd a szolgáltatóra (700 Ft-os plafonkeret), azt belekalkulálja majd a havidíjba, és konkrétan te fizeted majd az adót ő helyettük, de mégsem azon a címen, hogy "internetadó díj".

Nem is értem, miért lenne több ezer Ft plusz az előfizetési díj, amit te vészmadárkodsz ide, amikor max 700 Ft a plafon, ami terheli majd az internet szolg.-t előfizetésenként. Az most mindegy, hogy rád terhelheti-e vagy sem (nyílván nem), de majd x meg y díj ellenében majd behajtja rajtad (mint ahogy majd a bankok is a devizahitelekből kieső "bevételt", ilyen-olyan ötletekkel, stb), vagy emeli a havidíjat.

2014. okt. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!