Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem 200Mb-os (20Mbit/sec...

Miért nem 200Mb-os (20Mbit/sec) a Net sebességem?

Figyelt kérdés

A diginél vagyok székesfehérváron már jó ideje.80Mbit/sec netem van amiért 4700ft-ot fizetek havonta.A digi júliusban 2,5xeresére emelte a net sebességeket amire nemrég lettem figyelmes.Vettem egy 1gbos Tplinkes hálókártyát(Eddig egy 100Mbos integrált hálókártyát használtam)

Speedtest:

[link] Igy is 100mb alatt vagyok!

Segitsetek légyszi!!!!

Amúgy az alapi hálókártyát letiltottam windowsban de úgy sem nő a sávszélességem:(

2014. okt. 20. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen internet? Min keresztül érkezik? És milyen típusú a modem/router, képes-e kezelni 100mbitnél többet?
2014. okt. 20. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Diginet:

[link]

a 200/50-es netnek - 80/40 a garantált sávszélessége...

"Miért nem 200Mb-os (20Mbit/sec) a Net sebességem?"

-a neted 200 MegaBIT!-es net nem 200 megaBÁJTOS!

ha "-os" kötőszót használsz akkor azt a megabájt-OS -ra szokták használni, a megabites net mint láthatod "-ES" kötőszavas. Ne keverD!

Tehát van Megabit és Megabájt. Nem mindegy!

a netedet a Digi Megabit-ben adja meg. Tehát neked 200 MEGABITES neted lenne, amivel 25 MEGABÁJTOT tudsz másodpercenként letölteni.

De mivel a Garantált sebesség 80 MEGABIT a 200-as netnél, ezért sok aggódni-valód nincs, maximum próbáld meg másik napszakban mérni a sebességet, illetve a DIGI saját sebességmérőjével:

[link]

2014. okt. 20. 14:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Lan kábeles net kapcsolatom van a digitől

80Mb-os.Nincs router,közvetlen a kábel megy bele a hálókártyába.

Mielött meg 2,5 xerezték a sebességet amit hirdetnek,előtte is hasonló maximális letöltési sebességem volt.

Ezért nem értek,hogy nem változott a letöltési sebességem:(

2014. okt. 20. 15:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha panelba laktok, akkor gondolom a házban lévő switch-et még nem cserélték gigabitesre.

Ennek az oka az lehet hogy a panelba ahol laktok, nem igen hozza lázba az embereket a gigabites kapcsolat, vagy úgy összességében a DIGI mint szolgáltató.

Persze ez nem azt jelenti hogy soha nem fogják kicserélni gigabitesre azt a switch-et, csak éppen ne sietik el dolgot.

Egyébként a honlapon is van tájékoztató erről: [link]

Ha jól megnézed a DIGINet 200-nál van egy csillag.

"* A jelenlegi TopNet csomaggal rendelkező ügyfelek szolgáltatásának fejlesztése folyamatban van DIGINet 200-as csomagra."

2014. okt. 20. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:

"Lan kábeles net kapcsolatom van a digitől

80Mb-os"

-Látom direkt 80 Mb-os ként írod továbbra is, pedig az 80 Mbps , vagyis megaBIT!/s...

2014. okt. 20. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!