Miért lassítja le az internetkapcsolatot a UPC által kapott modemem? (Ubee)
A minap érdeklődtem a UPC-nél, hogy tudnának-e routert adni számomra, mert a netemhez (120 mega le, 10 mega fel) már gigás routert kellett volna vásárolnom, ami még a belépő kategória esetében is rendesen megviseli a pénztárcáját az embernek (már akinek).
Kicsivel később hozta is a futár, ethernet kábelen keresztül összedugtam, magától feltelepítette magát.
A vezeték nélküli kapcsolatot bekonfiguráltam, változtattam SSID-t, illetve biztonsági kulcsot (jelszót). A problémám az, hogy bár a sebességteszt alapján elviekben nem lassabb a netem, mégis, néha nagyon lelassul, szinte semmi nem akar bejönni, szakadozik. Ha pedig telefonnal, vagy más eszközzel rácsatlakozok a WiFi-re, ott szintén nagyon lassú a sebessége.
Gépen pedig csak néha lassul be, de nagyon.
Screenshot a beállításaimról:
"néha nagyon lelassul, szinte semmi nem akar bejönni"
ha a modem/router újraindítása megoldja rövid időre megint, akkor az nem bírja a hálózati terhelést.
Ekkor csak azt teheted, hogy olyat veszel ami bírja vagy időnként kihúzod, vissza dugod.
Ha modem/router újraindítása után is lassú, akkor 2 lehetőség van.
1. terhelt időszak, és a garantált van épp meg (általába ez időszakos, délután 2-től és 8-9 óráig)
2. hálózati hiba, ez rendelenes időközönként van, nem kiszámítható, ezt csak nehezen hiba felderítéssel lehet megállapítani.
"Ha pedig telefonnal, vagy más eszközzel rácsatlakozok a WiFi-re, ott szintén nagyon lassú a sebessége"
-remélem nem várod el a Digitől, hogy 120Megabit/s neted legyen wifi-n...
csinálj sebességtesztet akkor is amikor úgy érzed belassult a gép. Egyébként a Diginél van 100Megabites net(garantált 50), és 200Mbps (garantált 80) net.
120/10-es nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!