Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miben lehet a hiba? (Internet/...

Miben lehet a hiba? (Internet/hálózat probléma)

Figyelt kérdés

Van két gépem. Az egyiken gondok vannak a nettel. Már cseréltem kábelt, gondoltam esetleg az a baj, de semmi nem változott:

Konkrétan ezt csinálja a semmiből:

[link]

Ez azzal jár, hogy játék közben van egy bazi nagy lagg, de általában nincs disconnect. Illetve, ha pont akkor akarok egy oldalt betölteni, mikor épp elszáll, akkor kiírja, hogy nincs kapcsolat, de szinte azonnal frissítve már van is. Ez az egész csak 1-2 másodpercig tart. Először azt hittem akkor a net szar vagy valami. De nem, mert a másik gépemen semmi baj nincs.

A net kábel egy routerba megy bele, a routerből megy egy-egy kábel a két gépbe. Wifi le van tiltva.

Ma azt figyeltem meg, hogy a problémás gépnél egésznap nem láttam, hogy ez történne. Már azt hittem megjavult, de miután bekapcsoltam a másik gépet is, akkor újra elkezdte. Most úgy vettem észre, hogy akkor csinálja, ha mindkét gép megy. Akkor is, ha azon semmi sem történik, max. meg van nyitva egy szöveges weboldal, szóval nem tölt le meg semmi ilyesmi.

Miben lehet a hiba?

2014. szept. 29. 19:39
 1/3 A kérdező kommentje:
Frissítésnél arra értem, hogy a weboldalt frissítem, a szétkapcsol, újra csatlakozik dolgokat tök magától csinálja és marha gyorsan, teljesen rendszertelen időközönként.
2014. szept. 29. 19:40
 2/3 anonim válasza:

Mit akarsz? Csak azt, hogy a 2 gép fel tudjon menni internetre, vagy össze is legyenek kötve egymással?

Mert ha elég csak a net, akkor fogd ezt a Windows-t, amelyiken idétlenkedik a hálózat, és töröld ki a hálózati kapcsolatokat nullára. Aztán kezd előröl a hálózat beállítását. Ott viszont mondd azt, hogy egy routeren keresztül csatlakozik az internetre a géped és kész. Ha jó így. Ha akarod mindkét gépet is, hogy lássák egymást, akkor mindkét gépen nullázd a hálózatot és állítsd be őket újra. Hirtelen ennyi.

2014. szept. 30. 07:30
 3/3 anonim ***** válasza:
A két gép nem látja és nem is látta egymást. Nem is kell, hogy úgy legyen. Igazából azt akarom, hogy ha mindkettő egyszerre van bekapcsolva, akkor ne dobálja el a hálózati kapcsolatot az egyik, ahogy az elmúlt 3 évben sem tette. Most meg minden változtatás nélkül elkezdte. Azt hittem egyértelmű, hogy ezt akarom, hogy ne akadjon le állandóan.
2014. szept. 30. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!