Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A pingelésnél pontosan mi...

A pingelésnél pontosan mi történik?

Figyelt kérdés

Tudom mi a pingelés de pontosan nem tudom , hogy megy végbe . Ha én kiküldök egy 30 kb-os pinget egy szerverre akkor a szerver visszaküldi ugyan azt vagy csak jelzi hogy megkapta ? Azt tudom hogy veszélyes lehet egy pontosan 64 kb-os ping , de ettől függetlenül függ a terhelés a ping méretétől ? Pl.jobban terheli a szerveremet egy 50 kb -os ping mint egy 32 bájtos .

Egy kicsit sok a kérdés de a fejemben a zürzavar is . Előre is köszönöm.

2014. szept. 27. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Az eszköz, mely egy számítógépes program, az ICMP protokoll ECHO parancsát küldi az ellenőrizni kívánt számítógépnek, melynek hatására az változtatás nélkül visszaküldi a kapott adatcsomagokat. A parancs elküldése után a program várja a ECHO válaszokat, majd megérkeztük után kiszámolja az oda-vissza út idejét és az adatveszteséget. Ha egy csomag nem érkezik vissza az élettartamán (TTL) belül, elveszettnek minősül.

wikipédiáról van

2014. szept. 27. 20:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóval amit küldök vízhangként jön is vissza .Ebből az következik , hogy minnél nagyobb a ping annál inkább terheli a szervert ?
2014. szept. 27. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb a ping, annál inkább terhelt a szerver. De simán a szolgáltatód hulladék központjában, vagy a régi rossz kábelek miatt is növekedhet a pinged.
2014. szept. 27. 20:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm .
2014. szept. 27. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ha én kiküldök egy 30 kb-os pinget egy szerverre akkor a szerver visszaküldi ugyan azt vagy csak jelzi hogy megkapta ?"

Mivel az Ethernet-kereteknek maximális mérete van, ezért ezt több darabra szeletelve fogod elküldeni, amit a szerver ugyancsak több szeletben küld vissza.

A küldött és a fogadott keretek lényegi tartalma ugyanaz lesz, viszont a fejlécekben változás lesz.

Megváltozik például:

- a forrás és a cél MAC-címe

- a forrás és a cím IP címe

- a küldött ICMP-csomag "ICMP request", a fogadott ICMP-csomag "ICMP reply" típusú lesz

- ezek alapján az ellenőrzőösszegek is változnak

Itt láthatod a csomagelemzését annak, amint egy 30000 bájtos csomagot küldök az asztali gépemről a helyi "szerveremre" és az visszaválaszol:

[link]

Az ICMP request a 26., az ICMP reply a 47. keret, a többi a szétdarabolt tartalom.

Annyit még hozzátennék, hogy egy 30000 bájtos pinget nem mindegyik hálózati eszköz komál, és hálózatbiztonsági szempontból szépen el is hajítja azt.

"Azt tudom hogy veszélyes lehet egy pontosan 64 kb-os ping"

Igen, ez volt a Ping of death:

[link]

mára viszont okafogyottá vált.

"de ettől függetlenül függ a terhelés a ping méretétől ? "

A gép processzorát - hacsak nincs a hálókártyában valami külön jelfeldolgozó egység - jobban terheli, de ebből nem fogsz semmit észrevenni.

A hálózatot jobban terheli, mert több bitet kell elküldeni, így az több időbe is telik - például:

[link]

2014. szept. 27. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!