Tl-wr1042nd nem adja le a 100mbps-et?
Sziasztok
Az a gondom, hogy most köttettem a diginél egy 100/50es netet. Vettem hozzá egy tl-wr1042nd routert. Ha az UTP kábelt közvetlenül (tehát a routert kihagyva) csatolom a gépre, akkor behozza a 100/50es netet, viszont ha a routerből adom, vagy wifin keresztül próbálom, akkor már csak max 30mbps jön át.
Lehet, hogy valami beállítás nem klappolna? (össz 2 laptop van a hálózaton)
Akkor is 30 Mbps, ha vezetéken kötöd össze a routert és a gépet, vagy csak Wi-Fi -n keresztül annyi?
Mert ha csak a Wi-Fi -n mérsz ennyit, akkor lehet hogy a laptopok Wi-Fi adaptere csak G szabványt támogat.
Nem, ha a routeren keresztül jön a net, akkor wifin se és kábelen se adja le a 100/50et, csak egy max 30mbps-t.
A laptop egyébként egy Toshiba Satelite L850-13U benne egy Realtek PCIe GBE Family Controller van, valamint egy Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter.
Na hát sikerült...:
Annyit csináltam, hogy beraktam a router cd-jét és hagytam, hogy újra configolja magát. Nem tudom, hogy mi a túrót állíthatott még be, mert a setup azt írta, hogy csak basic options, de most mégis meggyógyult az internet...
Konklúzió: Néha nem árt használni a röhejesnek tartott telepítőlemezeket..
Köszi a segítséget azért, mert a zöld ököl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!