Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet e valahogy ütemezni a...

Lehet e valahogy ütemezni a sávszélességet, hogy a letöltés sebességéből többet elvegyen hogy gyorsabb legyen a szörfölés?

Figyelt kérdés

512kbps netem van, a torrent tölt is annyival de ha netezni akarok ki kell kapcsolni a torrentet hogy bírjak rendesen.(és persze néha elfelejtem vissza kapcsolni)

Tehát nekem valami olyan kell hogy ne keljen kikapcsolni a torrentet hanem be birjam állítani hogy pl 256kbps-t el vegyen a letöltésből éa menyjen a szörfölésre!

2010. jan. 15. 23:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet ütemezni vagy korlátozni vagy amit csak akarsz. Persze ez nyilván a klienstől is függ én uTorrentet

használok annál tökéletesen be lehet állítani a sávszélességet sőt azt is, hogy melyik nap melyik órában korlátozza vagy szüneteltesse a le vagy feltöltést.

A többi torrent klienst nem ismerem és nem tudom neked milyen van egyenlőre ennyi.

z-dem

2010. jan. 15. 23:34
 2/8 anonim ***** válasza:
(Szinte) Minden torrent kliensben lehet ütemezést (napszak szerint mikor menyit töltsön) állítani, de te nem azt akarod. Te a sávszélességet akarod korlátozni, azt is lehet minden torrent kliensben. Ne a letöltéssel foglalkozz, feltöltés a szűk keresztmetszet, azt kell korlátoznod, úgy _feltöltési_ sávszélességed kb 80%-a.
2010. jan. 15. 23:37
 3/8 anonim ***** válasza:

A torrent kliensekben lehet állítani a max fel és letöltési sebességet.

Nem tudom Te milyet használsz de biztos vagyok benne, hogy neked is van funkció.

2010. jan. 15. 23:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Na de...

Én azt akarom, hogy ha nem netezek töltsön max sebeséggel. de ha beindítom a Firefox-ot vegyen el valamennyi sebességet és ha már betöltötte az oldalt töltsön tovább max seb.el(a torrent).szóval érzékelje hogy mikor kell neki lelassulni begyorsulni.

Ja és uTorrent 1.8.5 Full-t használok

2010. jan. 16. 00:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Azt így nem lehet megoldani. Nem akarlak elkeseríteni, de az 512-es net még szörfölésre is eléggé sovány. Nálam a 2 Mbitesnél is vissza kell vennem az µTorrent letöltési sebességéből, ha mellette böngészni akarok. 220-250 kbps-mal jön a cucc, de mivel ez full sávszél, emellett már semmit sem lehet csinálni. Így fogom, és megfelezem. Leveszem 150-120-ra. Nekem tökmindegy, hogy egy film egy vagy két óra alatt jön le.

A feltöltési sebességem is 70-75%-on ketyeg. És természetesen ha 120-szal jön a cucc, akkor sem lehet YouTube-onzni mellette, vagy 192-es netrádiót hallgatni, mert szakadozik.

Ha jól számolok, nálad 64 kbps a plafon. Ebből kéne megoldani egyszerre a böngészést és a torrentet is. Nem nagyon lehet. De felezd meg a letöltési sebességet, és úgy próbálj netezni!

2010. jan. 16. 03:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mint valószínűleg mondtam, elég a feltöltést korlátozni. Ha nem teszed meg a torrent sem tud teljes sebességgel letölteni. Alapvető beállításokat az uTorrent elvégez maga is, ha a Beállítások->Sebesség kalauz (Alt+G) kiválasztod a kapcsolat típusát feltöltési sebesség szerint. Még nem mondtad mennyi a feltöltésed van a 512kbit letöltés mellé. Tisztában vagy vele?

A kérdésedből úgy veszem ki, dinamikusan szeretnéd állítani, mindíg csak annyit visszafogni, amenyire szükség van. Erre is van lehetőség erre való a Cfos/CFospeed:

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=cfos&sbmt=Ke..

Bár nem tudom ilyen sebességek mellet, taláb inkább gyorsabb netet kellene először szerezni.

2010. jan. 16. 08:37
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

sokat segítettetek!valamivel jobb lett!

Hát az a baj ahol én élek ott 512-es flat-nél nincs nagyobb

csak egyenleges módban azzal meg nem éri meg tölteni de remélem nem sokára jön ADSL!

2010. jan. 16. 12:58
 8/8 anonim ***** válasza:

cFost neki!

annó albérletben 512/128-ra volt 4 gép és mégis ment rendben (na jó néha ha youtube-ra akartak fellépni akkor levettem a letöltést :)) de ha van egy rendes routered akkor az is tudhat QoS-t (nekem Linksys WRT54GL-em van vickteck féle firmware-el) az még rá van téve pluszba, hogy minden frankón menjen, és igy jól muzsikál...

2010. jan. 17. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!