Lehet e valahogy ütemezni a sávszélességet, hogy a letöltés sebességéből többet elvegyen hogy gyorsabb legyen a szörfölés?
512kbps netem van, a torrent tölt is annyival de ha netezni akarok ki kell kapcsolni a torrentet hogy bírjak rendesen.(és persze néha elfelejtem vissza kapcsolni)
Tehát nekem valami olyan kell hogy ne keljen kikapcsolni a torrentet hanem be birjam állítani hogy pl 256kbps-t el vegyen a letöltésből éa menyjen a szörfölésre!
Persze, hogy lehet ütemezni vagy korlátozni vagy amit csak akarsz. Persze ez nyilván a klienstől is függ én uTorrentet
használok annál tökéletesen be lehet állítani a sávszélességet sőt azt is, hogy melyik nap melyik órában korlátozza vagy szüneteltesse a le vagy feltöltést.
A többi torrent klienst nem ismerem és nem tudom neked milyen van egyenlőre ennyi.
z-dem
A torrent kliensekben lehet állítani a max fel és letöltési sebességet.
Nem tudom Te milyet használsz de biztos vagyok benne, hogy neked is van funkció.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Na de...
Én azt akarom, hogy ha nem netezek töltsön max sebeséggel. de ha beindítom a Firefox-ot vegyen el valamennyi sebességet és ha már betöltötte az oldalt töltsön tovább max seb.el(a torrent).szóval érzékelje hogy mikor kell neki lelassulni begyorsulni.
Ja és uTorrent 1.8.5 Full-t használok
Azt így nem lehet megoldani. Nem akarlak elkeseríteni, de az 512-es net még szörfölésre is eléggé sovány. Nálam a 2 Mbitesnél is vissza kell vennem az µTorrent letöltési sebességéből, ha mellette böngészni akarok. 220-250 kbps-mal jön a cucc, de mivel ez full sávszél, emellett már semmit sem lehet csinálni. Így fogom, és megfelezem. Leveszem 150-120-ra. Nekem tökmindegy, hogy egy film egy vagy két óra alatt jön le.
A feltöltési sebességem is 70-75%-on ketyeg. És természetesen ha 120-szal jön a cucc, akkor sem lehet YouTube-onzni mellette, vagy 192-es netrádiót hallgatni, mert szakadozik.
Ha jól számolok, nálad 64 kbps a plafon. Ebből kéne megoldani egyszerre a böngészést és a torrentet is. Nem nagyon lehet. De felezd meg a letöltési sebességet, és úgy próbálj netezni!
Mint valószínűleg mondtam, elég a feltöltést korlátozni. Ha nem teszed meg a torrent sem tud teljes sebességgel letölteni. Alapvető beállításokat az uTorrent elvégez maga is, ha a Beállítások->Sebesség kalauz (Alt+G) kiválasztod a kapcsolat típusát feltöltési sebesség szerint. Még nem mondtad mennyi a feltöltésed van a 512kbit letöltés mellé. Tisztában vagy vele?
A kérdésedből úgy veszem ki, dinamikusan szeretnéd állítani, mindíg csak annyit visszafogni, amenyire szükség van. Erre is van lehetőség erre való a Cfos/CFospeed:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=cfos&sbmt=Ke..
Bár nem tudom ilyen sebességek mellet, taláb inkább gyorsabb netet kellene először szerezni.
köszönöm szépen a válaszokat!
sokat segítettetek!valamivel jobb lett!
Hát az a baj ahol én élek ott 512-es flat-nél nincs nagyobb
csak egyenleges módban azzal meg nem éri meg tölteni de remélem nem sokára jön ADSL!
cFost neki!
annó albérletben 512/128-ra volt 4 gép és mégis ment rendben (na jó néha ha youtube-ra akartak fellépni akkor levettem a letöltést :)) de ha van egy rendes routered akkor az is tudhat QoS-t (nekem Linksys WRT54GL-em van vickteck féle firmware-el) az még rá van téve pluszba, hogy minden frankón menjen, és igy jól muzsikál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!