Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mobilnet vételét hogy lehet...

Mobilnet vételét hogy lehet erősebbé tenni?

Figyelt kérdés

Jelenleg USB-vel van a gépre kötve és a készülék a lakásban van. Külterületen vagyok, a térerő sokszor ingadozik, ennek megfelelően hol HSDPA, hol 3G, hol EDGE jön be és a jel erőssége is állandóan változik.

Ki lehetne-e vezetni a készüléket valahova kívülre, hogy a falak, meg a terasz vasazása ne rontsa a vételt? És ha igen, hogyan lenne érdemes? Illetve ha hosszú USB-kábelt használnék (egyelőre más megoldás nem jutott eszembe), az rontaná-e a vételt? (Voda L mobilnetről van szó)

2014. aug. 21. 03:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha pár méter USB hosszabbító kábelt veszel és a végére dugod, lehet, hogy megoldódik a probléma, nem tudom maximum hány méter a szabvvány... Ha a megfelelő hosszúságú kábellel ki tudod vezetni (elér addig) akkor megoldás lehet. Olyan vezetéket is láttam egyszer ismerősnél, ami antennaként viselkedett, bele kellett dugni az USB eszközt és ezen keresztül számítógépre csatlakoztatni.
2014. aug. 21. 03:56
 2/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Az USB kábelnek nem sok köze van, az USB stick és a mobil telefon torony kapcsolatához. Csak adatátvitelt valósít meg a PC és a stick között és ellátja árammal. 2-3 méternél még semmi jelentősége nincs. Afölött már jelveszteség van, aminek mértéke talán még nem akkora, hogy az USB stick -edel elérhető maximális sávszélesség alá menjen.

Nem tudom a kínai piac miket talál ki, de 5 m fölé nem igazán érdemes menni (azt talán egy 1,8 m -es hosszabbítóval még meg lehet toldani). Természetesen aktív hosszabbító kell.

[link]

Egy másik lehetőség ha olyan stick -et szerzel be, amire külső antennát köthetsz.

Van néhány modell, aminél az "okos" gyártók elrejtik ezt a csatlakozót. Neked kell megmókolnod miatta a műanyag házat:

[link]

Harmadik lehetőség, ha veszel 3G/4G modemek fogadására alkalmas Wi-Fi routert.

[link]

Ezzel megosztod a netet, és elhelyezed a lakás azon pontjára az eszközt ahol a legjobb a vétel, majd rácsatlakozol Wi-fi -n keresztül.

2014. aug. 21. 06:13
 3/6 anonim ***** válasza:
irányított antenna + külső antennás stick + USB mobilnettet támogató router + UTP kábel, vagy notebook esetén elég lehet a WiFi is.
2014. aug. 21. 06:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nagyjából asszem értem is.

#2:

1. Az mit jelnt h aktív a hosszabbító?

2. Vodafone Mobile Wi-Fi R208-as készülékem van. H ebbe lehet-e antennát tenni, gőzöm sincs.

3. Van egy TP-LINK-em (Wireless N USB, TL-WN721N adapter). Ez jó lehet hozzá? Bár a legjobb vétel itt valszeg kinn a kertben vagy a padláson lenne, ahol nincs áram, úh a routert továbbra is usb-re kéne kötni. Már ha ezt az egészet én jól értem.

#3:

Nem tudnál ezekhez linket mellékelni? Vagy kicsit bővebben, h mik ezek? Saknos én nem vagyok otthon a témában, és mire összevadászom a netről...

2014. aug. 24. 09:00
 5/6 P.O.C. ***** válasza:

Az R208 alapból Wi-Fi -s nem? A hosszabbítón keresztül valahogy felviszed a padlásra a 220 -at. És adsz neki áramot egy sima USB -s töltő adapterről:

[link]

Lentről meg rácsatlakozol a TP-Link USB Wi-Fi adapter segítségével. Vagy rosszul gondolom?

Az aktív hosszabbító egyébként azt jelenti, hogy felerősíti az USB -n érkező jeleket.

2014. aug. 24. 09:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon kösz!

Igazad van, rájöhettem volna én is, dehát... :)

Akkor ezt fogom csinálni.

Köszi mégegyszer, a linkeket külön is!

2014. aug. 26. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!