Mobilnet vételét hogy lehet erősebbé tenni?
Jelenleg USB-vel van a gépre kötve és a készülék a lakásban van. Külterületen vagyok, a térerő sokszor ingadozik, ennek megfelelően hol HSDPA, hol 3G, hol EDGE jön be és a jel erőssége is állandóan változik.
Ki lehetne-e vezetni a készüléket valahova kívülre, hogy a falak, meg a terasz vasazása ne rontsa a vételt? És ha igen, hogyan lenne érdemes? Illetve ha hosszú USB-kábelt használnék (egyelőre más megoldás nem jutott eszembe), az rontaná-e a vételt? (Voda L mobilnetről van szó)
Az USB kábelnek nem sok köze van, az USB stick és a mobil telefon torony kapcsolatához. Csak adatátvitelt valósít meg a PC és a stick között és ellátja árammal. 2-3 méternél még semmi jelentősége nincs. Afölött már jelveszteség van, aminek mértéke talán még nem akkora, hogy az USB stick -edel elérhető maximális sávszélesség alá menjen.
Nem tudom a kínai piac miket talál ki, de 5 m fölé nem igazán érdemes menni (azt talán egy 1,8 m -es hosszabbítóval még meg lehet toldani). Természetesen aktív hosszabbító kell.
Egy másik lehetőség ha olyan stick -et szerzel be, amire külső antennát köthetsz.
Van néhány modell, aminél az "okos" gyártók elrejtik ezt a csatlakozót. Neked kell megmókolnod miatta a műanyag házat:
Harmadik lehetőség, ha veszel 3G/4G modemek fogadására alkalmas Wi-Fi routert.
Ezzel megosztod a netet, és elhelyezed a lakás azon pontjára az eszközt ahol a legjobb a vétel, majd rácsatlakozol Wi-fi -n keresztül.
Köszi a válaszokat!
Nagyjából asszem értem is.
#2:
1. Az mit jelnt h aktív a hosszabbító?
2. Vodafone Mobile Wi-Fi R208-as készülékem van. H ebbe lehet-e antennát tenni, gőzöm sincs.
3. Van egy TP-LINK-em (Wireless N USB, TL-WN721N adapter). Ez jó lehet hozzá? Bár a legjobb vétel itt valszeg kinn a kertben vagy a padláson lenne, ahol nincs áram, úh a routert továbbra is usb-re kéne kötni. Már ha ezt az egészet én jól értem.
#3:
Nem tudnál ezekhez linket mellékelni? Vagy kicsit bővebben, h mik ezek? Saknos én nem vagyok otthon a témában, és mire összevadászom a netről...
Az R208 alapból Wi-Fi -s nem? A hosszabbítón keresztül valahogy felviszed a padlásra a 220 -at. És adsz neki áramot egy sima USB -s töltő adapterről:
Lentről meg rácsatlakozol a TP-Link USB Wi-Fi adapter segítségével. Vagy rosszul gondolom?
Az aktív hosszabbító egyébként azt jelenti, hogy felerősíti az USB -n érkező jeleket.
Nagyon kösz!
Igazad van, rájöhettem volna én is, dehát... :)
Akkor ezt fogom csinálni.
Köszi mégegyszer, a linkeket külön is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!