Honnan tudták egy oldalon, hogy egyszerre több névvel írok?
Már vagy egy éve volt ... : egy angol nyelvű oldalon elkezdtem vitatkozni valakivel, nem kaptam támogatást, így csináltam magamnak azzal, hogy több névvel írkáltam xd
Aztán a moderátor benyomta a kommenteim alá, hogy lebuktattak több felhasználó használata miatt. xddd Nagy szívás :D
Honnan tudták? Nem értem, hogy miért nem foglalkoztatott eddig, olyan ijesztő, mellesleg egy gagyi amatőr általt vezérelt oldal volt.
Ettől a választól féltem... ennyire könnyű lenyomozni az IP címet, hogy akármilyen hülye megteheti?
köszönöm a gyors választ
Amikor felcsatlakozol az Internetre, a szolgáltató nyújt számodra egy publikus IP-címet. Általában - lakossági előfizetéseknél - ez egy dinamikus IP-cím, ami felcsatlakozásonként változik. Ha a routered/home gatewayed/a szolgáltató által adott modembe csatlakozó számítógéped nem bontja a kapcsolatot, a publikus IP-címed sokáig azonos marad, így az elérni kívánt weboldal bejelentkezéskor/regisztrációkor ezt érzékelheti.
Ha bomlik a kapcsolat, újracsatlakozáskor akkor is egy adott, a szolgáltatóhoz köthető IP-címtartományból kapsz IP-címet.
Másik lehetőség hogy az adott weboldal látogatáskor elhelyez a böngészőn keresztül, egy azonosításra szolgáló állományt - sütit - a böngésződ gyorsítótórában a gépeden. Ha ez az állomány a másik fiókkal való regisztrációkor/bejelentkezéskor is létezik, akkor az gyanús lehet.
Harmadrészt a böngésző elég bőbeszédú szokott lenni - elárulja a típusát, az operációs rendszeredet, a képernyőfelbontást, a beépített böngészőbővítményeket, elérhető betűtípusokat. Mindezek a weboldalak jobb megjelenítése érdekében teszi. Viszont ez alkalmazható biztonsági ellenőrzésekhez is (browser fingerprinting).
Negyedrészt a stílus árulkodó lehet. Adott egy vita, mely eléggé egysíkú. Hirtelen egy ugyanolyan stílusú felhasználó kel az egyik fél támogatására. Ez a fórum adminisztrátorának gyanússá válhat és elkezdheti a fenti dolgok ellenőrzését.
Nekem az a legnagyobb bajom az IP cím lesésével, hogy úgy olvastam, azzal látják milyen oldalakon jártam, város - ország. Nem volt egy nagy vita, amiért ilyesmit tudni kéne...
Más stílussal írkáltam, nem vagyok egy profi cyber zaklató személyiség, de annyit tudok, hogy interneten milyen stílusban kell névtelenül írni ha megvéded saját magad más néven :DDD
Azon az oldalon, nem volt nézhető az adatlap, arra is gondoltam már, hogy a moderátor mégis látta hány kommentet írtam és gyanús volt, hogy akkor regisztráltam minddel. Ez lenne a jobb eset.
Köszönöm ezt a részletes leírást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!