Dovecot, postfix, roundcube-hoz csoport letrehozasa a felhasznalokbol korlatozassal kerdojel is kell bele ?
Sziasztok!
dovecotot, postfixet es roundcube-ot hasznalok levelezeshez, es a kerdesem az lenne, hogy letre lehet-e hozni csoportokat a helyi felhasznaloimbol olyan korlatozassal, hogy a csoportnak ne tudjon mindenki kuldeni, csak az, akinek jogosultsaga van ra, es a tagok ertelemszeruen ne latszodjanak a level kuldesekor.
Peldaul lenne egy mindenkinek csoport, amiben mindenki benne van, lenne egy domain1 csoport, domain2 csoport stb.
Koszi a valaszokat.
"miert kotelezo a kerdojel?"
Azért mert gyakoriKÉRÉDÉSEK ;)
"hogy letre lehet-e hozni csoportokat a helyi felhasznaloimbol"
Egyik megoldás a mail alias - ez egy olyan "virtuális" levelezési cím, ami a rá érkező leveleket valós, létező fiókokra továbbítja.
"es a tagok ertelemszeruen ne latszodjanak a level kuldesekor. "
A mail aliasnál csak a csoport e-mail címe, és az adott tag e-mail címe látszódik.
"hogy a csoportnak ne tudjon mindenki kuldeni, csak az, akinek jogosultsaga van ra"
Valamilyen postfix policy daemonnal - policyd, postfwd - vagy filterrel oldanám meg (bár eléggé manuális megoldás, mert ha az aliasba tartozók köre módosul, azt nemcsak a levelezőszerver adatbázisában kell módosítani, hanem a policydaemon/filter konfigurációjánál is).
a virtual_aliasesban nem lehet tobbet megadni, ezt kiprobaltam
nem tudom, hogy a /etc/aliases-t figyelembe veszi-e, ezt is letesztelem (gyanitom, hogy nem)
"a virtual_aliasesban nem lehet tobbet megadni, ezt kiprobaltam "
Célcímnek - akár adatbázist (alias tábla), akár állományt használsz - megadhatsz többet is. Vesszővel kell őket elválasztani.
Ha állományt használsz, ne felejtsd el a postmap-et kiadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!