Vásároltam egy wifi netvadász puskát és csak egy db wifit talál pedig álitolag nagy távoságokra is elát kamionokra készült de nekem számitógépre van csatlakoztatva fel szereltem a padlásra forgatam minden fele de semi nincs ere valami megoldás?
A mikrohullám kb. úgy terjed, mint a fény: a tereptárgyakban - legyen az fa, fal, üveg, ajtó - elnyelődik, azokról visszaverődik, vagy azokon szétszóródik; más jelforrások pedig interferenciát okoznak neki. Így a jel erőssége csökken, minősége romlik; ez által a vevő nem fogja "látni" az adót, nem lesz stabíl az összeköttetése vele, nem tud kiépíteni magas adatrátájú (ez által nagy adatátviteli sebességű) kapcsolatot.
Az általad vásárolt "netvadász puskát" a kamionosok tudják használni, akik a közeli - optikai rálátással (tehát az adó- és a vevőantenna között nincs tereptárgy) bíró - benzinkút, étterem wifi adójára csatlakozhatnak vele a vezetőülésből laptoppal csatlakozva.
Hogy városban is használható legyen, egy kültéri vagy ablakhoz közeli adót kéne befognod - ehhez viszont magasra kell felhelyezni, hogy a tereptárgyakat "kikerüld". Viszont az USB kábel nem hosszabbítható passzívan nagy távolságokra.
Ha nagyon magasra akarod felhelyezni ezt az egészet, érdemesebb egy, az Ethernet portján keresztül távtáplálható, kültéri wifi AP-be illetve egy kültéri irányított antennába beruházni.
Nem mellesleg más, nem ingyenesen használható wifi-adóját (szóval nem hotspotra) a beleegyezése nélkül minimum nem etikus használni. Ha kódolt és feltörnéd, még bűncselekmény is.
Első blikkre ez parasztvakítás. Szerintem ennyit tud a cucc. 100 milliwatt (a leírással ellentétben) nem sok, sőt...
G.
A program 1 dolgot tud megtenni: Az antenna által fogott jeleket kijelzi. Ennyi. Az antenna a lelke mindennek.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!