Bonyolult az Internet és a Router?
Nyugi haver, én is. De nekem szerencsére még nem volt dolgom internet és router beállítással :D
Aludj rá egyet.
Nyilván nem dísznek kérjük ezeket az adatokat. A router pontos típusa azért kell, mert mindegyiknek más a beállító feleletének struktúrája és más az alap ip címe. A szolgáltató és a modem típusa meg azért, hogy tudjuk milyen protokollt használ a szolgáltató, automatikus (DHCP) vagy felhasználó név jelszó páros kell (PPPoE). Általában ezt a kettőt használja a magyarországi vezetékes internet szolgáltatók 99% -a.
Egyébként meg nem bonyolult, pár alap fogalmat kell megtanulni a hálózatokról, nem kell nagyon elmerülni benne. Az "easy setup" felirat meg marketing fogás. Én még egy routert típust se láttam, amiből kijön egy kis manó és bekonfigurálja a felhasználó helyett a routert. Bár intelligens készülékek, de annyira nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!