Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki nem tudj. A a WAN...

Valaki nem tudj. A a WAN beallitasokat a parisat (Kazincbarcika) internetehez?

Figyelt kérdés
Probalgattam mar sok mindent, de valamiert nem kap IP-t a routerem a modemtol. Az elozo routerem teljesen automatikus beallitasokkal is uzemelt, de ez az uj nem akarja az igazat. A segitseget elore is koszonom.
2014. júl. 18. 20:55
 1/7 A kérdező kommentje:
Helyesirasert elnezest, de a tudja szot ugy latom szuri a rendszer.
2014. júl. 18. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Mi ez kábel net lan stb ? kapsz hozzá modemet vagy nem vagy

ad a szolgáltató felh. nevet meg jelszót stb

2014. júl. 18. 20:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Kabelmodem van, felhasznalonev/jelszo nincs/nem kell. Ha siman a modemre dugom ra a szamitogepet, akkor minden oke, de ugye szeretnem megosztani routerrel, annak viszont nem ad IP-t sehogy sem a modem.
2014. júl. 18. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
probald meg a mac cim másolását.
2014. júl. 18. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:

A Parisatnál nem kell MAC klónozás. Beállíthatod ha gondolod, de már gépet és routert is cseréltem amióta Parisatos vagyok - csak a kezdetek kezdetén kellett, jó sok éva.

Néha viszont neked kell a DHCP címet beállítani a routerben ( nem tudom miért, néha el kell játszani ezt a trükköt a Parisat hálózatában )

Tehát:

1. Összekötöd a géped direktbe a kábelmodemmel.

2. Megnyitol egy weboldalt, hogy teszteld a kapcsolatot

3 Ha van net, akkor Start->Futtatás->Beírod CMD majd enter

4. A megjelenő feketeablakbe beírod: ipconfig /all

5. A megjelenő adatok közül neked a DHCP címet a fontosak, emlékeim szerint 2 darabot fogsz látni. Leírod őket papírra.

6. Összerakod a routeres csatlakozást, belelépsz a routerbe és a WAN menüben beállítod a DHCP címet manuálisan.

Egyébként néha a DHCP release - DHCP renew ( ha van ilyen gombod a menüben ) segít megoldani a problémát.

2014. júl. 18. 21:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Kozben sikerult megoldanom, firmware-t kellett frissiteni a routeren, aztan mukodott minden magatol ahogy kell.
2014. júl. 19. 07:45
 7/7 zwillinger péter válasza:
Hogy tudtad megoldani a problémád ? Nekem is a problémám hogy hogy felhasználót és jelszót ker !? Én egy Fritz box Reutert használok
2024. jún. 12. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!