Adott nekem egy 50/10 Mbit/s internet de speedtest általában 30-40 mb között méri. Van ennek köze a routernek?
A garnantált sebesség általában fele,harmada a Maximális letöltési sebességnek. Informálódj a szolgáltatód oldalán!
Ebben az esetben a 30-40 nagyon jó!
Jónak azért nem mondanám, nekem a 20-ból 19,5 állandóan megvan, mérhetem bármikor, erre már mondható, hogy jó. Úgy tűnik a szolgáltatók szépen beidomították a felhasználókat. Megvan a garantált, ami a tizede annak amiért fizetsz? Akkor neked kuss van....
De igen, elképzelhető, hogy csak annyit tud ott a rendszer és még el is kell fogadni a szerződés alapján. De ha ez állandó, akkor lehet reklamálni, hátha egy könnyen elhárítható hiba kijavításával meglesz a teljes is. Ha korrekt a szolgáltató, akkor legalábbis utánanéznek.
Azt hogy van-e köze a routerhez, könnyen kipróbálhatod, mérj sebességet router nélkül.
Igen, meglehet, hogy nem történik semmi, de azért meg lehet próbálni. Érdekesség képen egy hozzászólás, amibe most botlottam:
"Mert mikor betegeskedett valami eszközük, és a 20 Mbit helyett tudott olyan 3-at - ami még éppen a garantált fölött volt - akkor napokat vártam, mielőtt bejelentettem volna a hibát. Mert "Ha nincs meg a 20/10, akkor azonnal szólni kell - a garantált sebesség a weboldalon az marhaság" - ezt kaptam az ügyfélszolgálatostól. És persze másnapra megjavult a net..."
Szóval olyan szolgáltató is lehet, aki meg szeretné tartani az ügyfeleit és odafigyel, ha panasz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!