Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit kellene tennem?

Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

"Az Ön e-mail nyertek díjat a kilencszázezer dollár. A Microsoft.requirement szerepel; nevét. Mobile number.Country."

Tegnap ezt a levelet kaptam! Már kaptam hasonlót korábban is, nem foglalkoztam vele. De valamelyik fórumon olvastam, hogy lelehet ellenőrizni a feladót, és van az ehhez hasonló csalásokra valami internetes hatóság, akik ezt kivizsgálják.

2014. júl. 13. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Az ilyet le kell szarni!
2014. júl. 13. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmit. Naponta sok-sok millió ehhez hasonló email megy el, úgyhogy nem hinném, hogy erre van kapacitás bármilyen hatóságnál. Amúgy meg akiket ilyennel átlehet verni, az valahol meg is érdemli.
2014. júl. 13. 09:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Itt ha jól értelmezem, csak a nevemre, és a telefonszámomra lennének kíváncsiak!

A levélből tisztán kivehető, hogy a kilencszázezer dollárt azt értelmesen lefordították magyarra, de a többi az értelmetlen!

2014. júl. 13. 09:54
 4/10 A kérdező kommentje:

Csak érdekességképpen mondom el: néhány évvel ezelött jött egy levél, -biztos sokan kaptak már- afrikai lánytól, aki segítséget kért! A történetét most nem írom le, mert a TV2 is foglalkozott vele néhány riport erejéig!

Nos a google első helyen jelentette meg a név iwiwes regisztrációját, ahol is lakhelyének egy olyan Zalamegyei kis települést jelzett, ami még a google térképen sem szerepelt! Következtetés: a levél írója csak magyar lehetett! A levelekből amik angolul voltak írva, tisztán látszott, hogy a google fordítót használta angol szöveg írására! (Felmerült bennem a kérdés, hogy minden ehhez hasonló csalást csak a magyarok csinálják? Vajon ez a Magyar Mentalitás?)

2014. júl. 13. 10:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, jó eséllyel adathalászok. És az sem kizárt, hogy a banki adatok, PayPal emailcím/jelszó érdekli őket. Engem telefonon kerestek meg 2 éve egy ilyen nyereménnyel és a számlámhoz akartak hozzáférni, hogy "betudják tenni a nyereményt" címszóval. Ők jó pár embert meg is károsítottak így itt Magyarországon és börtönbe is kerültek ezért, de interneten majdnem lehetetlen megfogni az ilyeneket, főleg, hogy vannak teljesen anonim fizetési módok, ahol kideríthetetlen a csaló személye. Lásd: rendőrségi vírus. Évek óta működik.
2014. júl. 13. 10:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy magyar mentalitás. A fordító fordíthat más nyelveket is és az is ugyanolyan béna angol lesz. Én pl. rendszeresen kapok egy Graaa nevű külföldi "csajtól" emailt mindig más yahoo-s címről nagyon béna magyar fordítással. Ezek spambotok, amik folyamatosan pásztázzák az internetet és ha regisztráltál olyan helyre, ahol hozzáférhet bárki az emailedhez , vagy csak feltudja veled venni a kapcsolatot regisztráció nélkül, akkor automatikusan küldi a levelet. Interneten nincsenek határok, úgyhogy a világ minden részéről jönnek ezek.
2014. júl. 13. 10:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss, de egy külföldi nem ismerhet egy olyan Zala megyei kis települést ami egyetlen térképen sem szerepel. Egy Dán, Francia stb. nyelvezetű egyén ilyent nem képes kitalálni. A település ma is létezik, Felsőpáhok környékén. Sajnos a nevére már nem emlékszem! Felsőpáhok egy része.
2014. júl. 13. 10:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem az afrikai lányra írtam, hanem a magyar mentalitásra. Tehát nem csak a magyarokra jellemző. Téged is megtaláltak talán a Föld túloldaláról a kilencszázezer dolláros nyereménnyel. Persze vannak magyar csalók is, akik ismerik a magyar viszonyokat és erre specializálódnak. A fészbukon is bevonzza a sok ostoba ember a csalókat.
2014. júl. 13. 10:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Hát igen! Több mailcimem van, minegyiket másra használom.

Facebook oldalam is van már öt, de egyiken sem szerepelnek valódi adataim. Az olx en viszont- mert el akatam adni valamit- minden adatom fent volt. Aztán mikor néhány emberrel közöltem, hogy az ahhoz tartozó üzenőbe semmilyen személyes adatot ne írjanak, nos le is tiltottak, még az áruimat sem látom már semmivel! Mert az olx is miből finanszírozná azt a rengeteg tv reklámot? Szerintem az üzenetekben közölt telefonszámokról és bankkártyákról csipegetnek le egy jó hecker segítségével. Nos újabban, az állásajánlók még Önéletrajzokat is kérnek bele a rendszerbe! A Véletlenül közölt számlaszám mellé pontos személyleírást is ad az admin!

2014. júl. 13. 11:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Persze, majd egy nemzetközi, sok országban jelenlévő cég fog ilyen módon meglopni...

G.

2014. júl. 13. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!