Mit kellene tennem?
"Az Ön e-mail nyertek díjat a kilencszázezer dollár. A Microsoft.requirement szerepel; nevét. Mobile number.Country."
Tegnap ezt a levelet kaptam! Már kaptam hasonlót korábban is, nem foglalkoztam vele. De valamelyik fórumon olvastam, hogy lelehet ellenőrizni a feladót, és van az ehhez hasonló csalásokra valami internetes hatóság, akik ezt kivizsgálják.
Itt ha jól értelmezem, csak a nevemre, és a telefonszámomra lennének kíváncsiak!
A levélből tisztán kivehető, hogy a kilencszázezer dollárt azt értelmesen lefordították magyarra, de a többi az értelmetlen!
Csak érdekességképpen mondom el: néhány évvel ezelött jött egy levél, -biztos sokan kaptak már- afrikai lánytól, aki segítséget kért! A történetét most nem írom le, mert a TV2 is foglalkozott vele néhány riport erejéig!
Nos a google első helyen jelentette meg a név iwiwes regisztrációját, ahol is lakhelyének egy olyan Zalamegyei kis települést jelzett, ami még a google térképen sem szerepelt! Következtetés: a levél írója csak magyar lehetett! A levelekből amik angolul voltak írva, tisztán látszott, hogy a google fordítót használta angol szöveg írására! (Felmerült bennem a kérdés, hogy minden ehhez hasonló csalást csak a magyarok csinálják? Vajon ez a Magyar Mentalitás?)
Hát igen! Több mailcimem van, minegyiket másra használom.
Facebook oldalam is van már öt, de egyiken sem szerepelnek valódi adataim. Az olx en viszont- mert el akatam adni valamit- minden adatom fent volt. Aztán mikor néhány emberrel közöltem, hogy az ahhoz tartozó üzenőbe semmilyen személyes adatot ne írjanak, nos le is tiltottak, még az áruimat sem látom már semmivel! Mert az olx is miből finanszírozná azt a rengeteg tv reklámot? Szerintem az üzenetekben közölt telefonszámokról és bankkártyákról csipegetnek le egy jó hecker segítségével. Nos újabban, az állásajánlók még Önéletrajzokat is kérnek bele a rendszerbe! A Véletlenül közölt számlaszám mellé pontos személyleírást is ad az admin!
Persze, majd egy nemzetközi, sok országban jelenlévő cég fog ilyen módon meglopni...
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!