Meglevő net használata másik laptopon. Hogyan?
Nagyon laikus vagyok szóval először is bocsi ha hülyét kérdezek :)
Régebb óta van egy laptopomon vezetékes net.
Van most egy újabb laptopom amin használnám ezt a netet. Nincs semmi telepítő cd-m vagy ilyesmi a netszolgáltatótól, csak egy fel.nevem+jelszó..
Bedugom a netkábelt. Bemegyek a vezérlőpultba, onnan hogyan tovább?
Eddig így próbáltam:
vezérlőpult-hálózat és internet-új kapcsolat vagy hálózat beállítása-eljutok odáig h kérje a fel.nevem, jelszavam, de nem kapcsolódik.. :( 651-es hibát ír ki.. Nem tudom egyáltalán jól próbáltam-e :P
szóval ha csak simá átdugom a kábelt egyik laptopból a másikba az nem OK?
:(
Azt honnan tudom h képes-e a laptop megosztani?
"Eddig így próbáltam:
vezérlőpult-hálózat és internet-új kapcsolat vagy hálózat beállítása-eljutok odáig h kérje a fel.nevem, jelszavam, de nem kapcsolódik.. :( 651-es hibát ír ki.. Nem tudom egyáltalán jól próbáltam-e :P"
Pedig így kell.
Szerintem ezek a hibák lehetnek:
- Rosszul adtad meg a felhasználó név/jelszó párost.
- Rosszul csatlakoztattad a kábelt, valami nem érintkezik.
- Az internet szolgáltatód MAC cím alapján azonosít (nem csak kábelnetnél hanem Digi netnél is láttam már ilyet, ilyenkor a szolgáltatód ügyfélszolgálata tud segíteni.)
UI.: Egy router jobban megéri, 3 ezer forint körül már van Wi-Fi -s router. Nem kell kikötöznöd a laptopodat egy madzaghoz, bárhova viheted, más eszközök, pl okostelefon is tud csatlakozni. Le tudod vele klónozni a régi géped fizikai címét, és a szolgáltatót se kell felhívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!