Pesten hol lehet ingyen internetezni?
Wifi-vel vagy úgy hogy gondolod?
Wifi-vel főleg mcdo és burger king közelében, vagy valami nagyobb üzletnél, ha meg ilyen "beülős" helyre gondolsz azoknál általában van egy kis összes.
Én régebben, amíg nem volt itthon netem az ELTE-n a "lovardában" neteztem. PErsze ki van írva, hogy kizárólag csak IK-sok használhatják, de hozzám még senki nem jött oda, hogy IK-s vagyok-e.
Később meg jelszót raktak a gépekre, de akinek van IK-s ismerőse, annak ez nem akadály.
Emlékszem az én időmben a fél TTK ugyanazzal a jelszóval lépett be a gépekre. A birka operátoroknak meg fel se tűnt. :)
Az utolsóra írom, hogy ma már ez nem annyira jó ötlet. A múltkor (mint valami bűnözőket) vittek ki 3 emberkét, akik közül 1 volt ELTE-s. Diákot is kértek mindegyikőjüktől, a továbbiakat nem tudom, mert nem mentem ki utánuk...
De a lényeg, hogy nem ajánlom.
Lehet, már két éve végeztem... azóta nem jártam ott. De előtte 4-5 évig csak oda jártam.
Egyébként ha bent van mondjuk 100 ember, annak hogy nézik végig mind a diákját egyenként? Vagy már a bejáratnál áll valaki és elkéri? (Csak kíváncsiságból kérdezem.)
Az utolsó évben már én is inkább a saját laptopomat használtam. Pl a Déli tömb aulájában, vagy az Északiban a Gömbaula alatt ingyen van a wifi.
Egy időben jártam az Északi tömb alagsorában a TÁTK-sok géptermébe is. De aztán egy idő múlva ott is bevezették a diákigazolványos rendszert.
(utolsó előtti vagyok)
Persze nem áll senki az ajtóban, sőt fegyveres őr sincs :-D
De nem is kell. Megnézik, hogy adott felhasználónéven hányan vannak bejelentkezve a terem gépei közül (ez meg elég egyszerű). Megvannak a gépszámok, bemennek, megkeresik az adott számú gépeket, és akkor kiderül a dolog (ált. ritka, hogy egyetlen ember több gépre jelentkezzen be (és kizárólag ő használja), de ha mégis így van, akkor nincs gond).
És persze legalább 20-30 percet gondolom várnak, mert a fenti eset a bejelentkezésük után kb. 1 órával történt. Náluk súlyosbító volt, hogy ráadásul játszottak a gépeken.
Világos. Na ilyen még pár éve nem volt.
(Ez egy kis off lesz az eredeti kérdéshez:
Egyébként elég igazságtalannak tartom, hogy más szakokon is megkövetelik a számítógép, az internet használatát, sőt még programoznunk is kellett TTK-n, vegyész szakon. Gépterem meg nincs. Illetve volt egy pár négyzetméteres helység, ahol volt 3 gép, amiből általában 2 működött. Ezek kb 20 éves 386-os, vagy 486-os muzeális értéket képviselő gépek voltak, Windows 3.1-es operációs rendszerrel. :S
És ez nem évtizedekkel ezelőtt volt és nem is egy afrikai fejlődő országban, hanem a 2000-es évek második felében, az európai uniós Budapesten. Szégyen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!