Hálózat építése, de így hogyan? (Kérdés bent)
Kezdő hálózat építő vagyok, és a következő problémával találtam szembe magam.
Kiépítettem egy 50 gépes hálózatot, aminek a leghosszabb pontja 55méter.
A leghosszabb pontra rákötöm az egyik gépet, felépül a gigabites hálózat, nyilván a sebesség sokat esik, ám minden frankó.
Rákötök egy másik gigás gépet, nem lát semmit, a hálózati kártyánál be kell kapcsolnom a gigabit automatikus érzékelését, hogy nagy nehezen felépüljön egy 100-as kapcsolat. Ha egyéb más eszközt (nyomtatót, laptopot) kötök a végére, hálózati kábel nincs bedugva üzenetet kapok.
2x24-es gigás cisco swich-re van építve a hálózat.
esetleg ötlet, hogyan tudnám javítani?
KAT5e FTP sodrott, tehát árnyékolt kábelt használtam.
Patchba kötöttem, mivel nem kell fali kiépítés.
A dugókat többször ellenőriztem, nincs velük semmi baj, jól vannak bekötve, a kábelt végig ellenőriztem, szakadás és sérülés mentes. (műszerrel)
Ez benn az érdekesség, hogy az egyik géppel tökéletesen működik, az összes többivel ahogy próbáltam egyre rosszabb.
Rendes utp teszterrel nézted a csatlakozót?
Cross-ba kötésnek nem kéne ilyet okoznia. kivéve, ha sem a switch, sem a gép nem támogatja a helyes fordítást.
Sima patcheket kellene kötnöd, és teszterrel ellenőrizni a csatlakozókat.
Felesleges a szigetelt kábel, azt inkább falon belülre szoktam rakni, ahol megy 230-400v-os kábel is. De nem ez a hibaforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!