Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a problema az uTorrentel?

Mi a problema az uTorrentel?

Figyelt kérdés

A 2.2.1-kidast hasznalom ermt az jobb az ncore-on. Viszont van egy problemam.

Mikor teztelem a sebesseget az utorentel a savszelesseg rendben van de a net-nel mndig hibat jelez es keri jeloljek be a NatPnP valamint az Upnp ociokat.

De nallam be van jelolve!!!!!

1 seedem net normalisan 500 kilobyte/sec de a tobbi 10-15 kilo/sec kesz orulet.

KIS 2014-en van bealitottam a program kezeloben az utorentnel a halozati szabaly th hogy engedje ki be az UPD es UPV csomagokat valamint ugyanezt kulon a tuzfa szabalyzataban is megadtam megsincs semmi!!!!

Nem ertem mit cseszek el? Egyaltalan hogy nyitunk portot a tuzfalon az utorentnek.A progi a megbizhato progin listajaban van es elmeletileg en semmit sem kellene tegyek es mukodnie kellene!!!!

Tenyleg minden rendben es csak kevesen toltenenek vagy mi t szurok el? Van 1 peers es 4 seed kizaart hogy ne menjen 500 kiloval valami a halozatal van mert az utorent ott adot teszt hibat! Mi a teendo?

#nCore #Kaspersky-Internet-Security-2014
2014. júl. 3. 01:37
 1/5 karesz01 ***** válasza:

http://utorrent(pont)hu/gyik-2-0/#upnp

Unable UPnP hiba esetén mi a teendő?

Az UPnP egy szabvány mely lehetővé tenné,

hogy konfigurálás nélkül is portot nyissanak a routerek.

Ennek megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

A lényeg: Alaphelyzetben nem bekapcsolt ez a funkció és ezt jelzi ez az üzenet.

Mivel manuálisan szoktunk (portot nyitni) ezért ezt az üzenetet figyelmen kívül hagyhatjuk.

UPnP kikapcsolása: CTRL+P->Kapcsolat

Port Forward

http://utorrent(pont)hu/port-forward/

"Nem ertem mit cseszek el?"

semmit a fenti szöveg szerint "ezt az üzenetet figyelmen kívül hagyhatjuk" !!!

"Egyaltalan hogy nyitunk portot a tuzfalon az utorentnek."

telepítéskor a pipát bennhagyod a tűzfal hozzáadása automatikusan beállítódik .

utorrent->beállítás->kapcsolat

Figyelő portnál van egy szám PL : 43567

Ezt kell megadni a rouernek A "port forwarding"-nál portnak , amin a torrent kommunikálhat .

http://utorrent(pont)hu/gyik-2-0/#port

"Honnét tudom meg hogy melyik portot használja a kliens?

Nagyon könnyen kideríthetjük: CTRL+G billentyű kombináció lenyomásakor előugrik a Sebesség Kalauz.

(Vagy a menüben is megtaláljuk) A Sebesség Kalauzban pedig középtájt találjuk a portszámot.

(Kb bármelyik portot használhatjuk ami 10.000 és 65.000 közé esik)

Megjegyzés: Nincs bűvös port szám aminek kiválasztása után aktívak leszünk!

Nekünk kell nyitni egyet."

http://utorrent(pont)hu/gyik-2-0/

Lassú a letöltési sebességem.

Miért?

A letöltési sebességet rengeteg minden befolyásolja.

Ezek közül a legfontosabbak:

-Milyen a seeder/leecher arány (Több seeder->nagyobb letöltési sebesség)

-A peerek, mennyivel osztják vissza a torrentet

-Jók-e a beállításaid.

-Ne terheld túl a kapcsolatodat túl sok kapcsolati szállal.

Vagyis hagyd meg a Sebesség Kalauz ajánlatát.

-Ne vedd túl magasra a feltöltési sebességet.

Vagyis megint csak hagyd meg a Sebesség Kalauz ajánlatát.

-Aktív vagy passzív vagy

-Mennyivel osztod vissza, TE a torrentet

"es elmeletileg en semmit sem kellene tegyek es mukodnie kellene!"

Csak minden torrent kliens telepítésekor mindenkinek kivétel nélkül egy alapbeállítással települ .

Ami alapból rossz mindenkinél mivel nem állítod be kézzel nem optimális a beállítása a programnak .

így , ne várj csodát .

telepítéskor ne enged meg , hogy települjön a toolsbar-ja és (béta) vagy a legfrissebb verzióra ne enged ,

a frissítését mivel a legfrissebb verzió nem bizonyította stabilitását se megbízhatóságát .

A (DHT)csomóponthasználata zárt körű torrent oldal esetén ki kell kapcsolni !!!

Ha észre vetted volna a teszt alatt kikapcsolva van , nem is véletlenül !!!

http://utorrent(pont)hu/gyik-2-0/ #dht

Mire jó a DHT?

Lehetővé teszi a Tracker nélküli torrentezést.

(Bővebben) Ha privát Trackerrol töltesz akkor célszerű kikapcsolni,

mert az ide küldött adat nem lesz beleszámolva az arányodba.

(De ha valamiért meghal a tracker akkor DHT-n még egymásra találhattok a többi letöltővel. ;) )

Kikapcsolása: CTRL+P->BitTorrent

(pont)=.

ha kijavítod a linkek működni fognak .

2014. júl. 3. 05:44
 2/5 A kérdező kommentje:

Hatalmas koszonet este atnezem majd irok hogy what's up :)

Azt eszrevetem peldaul hogy a Kaspersky Internet Security 2014-ben nem volt nyitott a port TCP-re be most be/ki van valamint UDP-re is.Ugyanezt eljatszottam az alkalmazasoknal kikeresven az utorent klienst es halozati szabalyt adtk meg ott is.

Mar csak ugye az a kerdes hogy a ket szabaly nem tuldsok ?

Azaz a tuzfalbol kiutom a be/ki TCP/UDP-t az adott portra es hagyom a progi halozati szabalyaban ugy biztos csak az a progi hasznnalhatja...

De ha jol tudom ha portot adtal meg csak azon a porton jon az adat es ivel senki sem figyelli csak az utorent akkor minden rendben.Ehhez mit szolsz?

2014. júl. 3. 11:03
 3/5 A kérdező kommentje:

A letoltes jol mukodik de a feltoltessel vannak gondok habar a letoltes is elegge gyengus volt az utobbi idoben 21.2-2 MegaByte/sec a 10 MegaByte/sec-hez kepest.

Ugy gondoltam a feltoltes is megy legalabb 1 MegaByte/sec-el minimum marment a seed...de a maximum ertek amit elertem az 0.5 MegaByte/sec mivel a netem 1000Mbit/sec azaz 1 Gbit/sec.

2014. júl. 3. 11:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Nos megtalaltam a problema okat...pasziv vagyok.Ez azt jelenti hog ymax 15 kilobyte a feltoltesem de en portot nyitottam a tuzfalon is tehat elmeletileg kene menjen nem hinnem hogy valami gatolna.Max a szolgaltato habar en ugy tudom nem gatolja a torentet..
2014. júl. 3. 21:31
 5/5 A kérdező kommentje:
No a szolgaltatom nem korlatozza a torentet es a tuzfalon lathato hogy kapcsolodnak a portra kivulrol...tehat ok megis kb 50 kilobyte/sec -el megy de ritkan felmegy 1 Mbyte/sec-re is megis portom inaktiv az utorent szerint. Mit lehet meg tenni?
2014. júl. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!