Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » BitTorrent használatáért...

BitTorrent használatáért büntethetnek?

Figyelt kérdés
2014. jún. 30. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Ugyan miért?

Én az Utorrentet is használom egy pár éve.

2014. jún. 30. 12:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem. A torrent alapvetően arra lett kitalálva, hogy fájlokat lehessen megosztani. Az, hogy a legtöbb ember illegális dolog letöltésére használja, az más dolog.
2014. jún. 30. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem jogtiszta tartalom megosztására használod (letöltéskor is megosztod általában), akkor az illegális tudtommal. Viszont nem tudnék mondani olyan embert, akit ezért büntettek volna meg...

(Magyarországról beszélek...)

2014. jún. 30. 12:21
 4/8 csacsi2 ***** válasza:
Számítógépen tárolt és megosztott illegális vagy törvénybe ütköző tartalomért lehet büntetni. Fájlmegosztás nem bűncselekmény.
2014. jún. 30. 12:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én rendészeten tanultam, feltettem egy hasonló kérdést a rendész tanáromnak, aki rendőrként dolgozik, csak másodállásban járt át tanítani hetente, és ő azt mondta, hogy teljes mértékig leszarják az illegális fájlmegosztást, mert ők is ugyanúgy letöltik. Amúgy Magyarországon a film letöltés saját használatra az azt hiszem még legális is. A megosztás/terjesztés az illegális.
2014. jún. 30. 12:27
 6/8 Tengor ***** válasza:

#5, jól hiszed. Itthon a zene és film letöltése magán célra legális (az adathordozók árában lévő adóval fizeted a jogdíjat). A szoftver az megint más téma.

Hazánkban nincs arra erő, hogy fellépjenek a letöltők ellen. Próbálják a nagy megosztókat lekapcsolni, aztán beégnek vele (Lásd: NAV, ncore szerverek lefoglalása).

Persze nem azért kell betartani a szabályokat, mert büntetnek érte, hanem mert értelmes emberek vagyunk. Nem azért nem hajtok a városban 150-nel, mert büntetnek, hanem mert nem szeretnék senkit (magamat se) kórházba v. koporsóba küldeni.

Nem azért veszek meg egy játékot v. CD-t, mert nem tudom letölteni, hanem mert ezzel is visszajelzek a készítőknek, hogy valami jót csináltak és folytassák tovább.

2014. jún. 30. 12:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, én is úgy tudom, hogy a magáncélú letöltés még belefér. Viszont torrentezéskor elég ritka, amikor CSAK letöltesz. Amikor meg feltöltesz, akkor szerintem kimerül a megosztás fogalma...

Persze ez mind NEM JOGTISZTA dolgokra vonatkozik...

#3-as voltam

2014. jún. 30. 14:19
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

"torrentezéskor elég ritka, amikor CSAK letöltesz"

Természetesen csak letölteni nem lehet, mivel már letöltéskor is visszatöltesz. Viszont nem teljes állományt csak egy-egy darabját töltöd le/fel, ameddigg nem áll össze (100%). Ennyi erővel amit megnéz az ember a neten az is letöltésnek számítana, mivel a gépre kerül.

Miután seed -be állt és megvan a 100% állomány, onnantól lehet tárolásnak és terjesztésnek számítani. (mondjuk itt egy jó kérdés, hogy a már törölt, de még fizikailag a lemezen található állomány mennyire tárolás?!)

Viszont teljesen felesleges ezzel foglalkozni, a rendörség nem fogja "Kis Pistikére" költeni a pénzét, hogy megejnyebejnyézze. Kirívó esetekben amikor valakit már figyelnek (gondolva itt pl a pedofil bűnözésre) és megalapozható a bűnössége akkor utána járhatnak, házkutatásnál le is foglalják a gépet. Azon kívül hogy a netet használókat a földön, mindegyiket megfigyeljenek, arra se idő se technika nem áll rendelkezésre, bírósági végzés (vagy mi?!engedély, akármi) kell valakinek a magánéletébe turkálni, így elég abszurd, hogy bármi is történne egy átlag felhasználóval.

2014. jún. 30. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!