BitTorrent használatáért büntethetnek?
Ugyan miért?
Én az Utorrentet is használom egy pár éve.
Ha nem jogtiszta tartalom megosztására használod (letöltéskor is megosztod általában), akkor az illegális tudtommal. Viszont nem tudnék mondani olyan embert, akit ezért büntettek volna meg...
(Magyarországról beszélek...)
#5, jól hiszed. Itthon a zene és film letöltése magán célra legális (az adathordozók árában lévő adóval fizeted a jogdíjat). A szoftver az megint más téma.
Hazánkban nincs arra erő, hogy fellépjenek a letöltők ellen. Próbálják a nagy megosztókat lekapcsolni, aztán beégnek vele (Lásd: NAV, ncore szerverek lefoglalása).
Persze nem azért kell betartani a szabályokat, mert büntetnek érte, hanem mert értelmes emberek vagyunk. Nem azért nem hajtok a városban 150-nel, mert büntetnek, hanem mert nem szeretnék senkit (magamat se) kórházba v. koporsóba küldeni.
Nem azért veszek meg egy játékot v. CD-t, mert nem tudom letölteni, hanem mert ezzel is visszajelzek a készítőknek, hogy valami jót csináltak és folytassák tovább.
Igen, én is úgy tudom, hogy a magáncélú letöltés még belefér. Viszont torrentezéskor elég ritka, amikor CSAK letöltesz. Amikor meg feltöltesz, akkor szerintem kimerül a megosztás fogalma...
Persze ez mind NEM JOGTISZTA dolgokra vonatkozik...
#3-as voltam
"torrentezéskor elég ritka, amikor CSAK letöltesz"
Természetesen csak letölteni nem lehet, mivel már letöltéskor is visszatöltesz. Viszont nem teljes állományt csak egy-egy darabját töltöd le/fel, ameddigg nem áll össze (100%). Ennyi erővel amit megnéz az ember a neten az is letöltésnek számítana, mivel a gépre kerül.
Miután seed -be állt és megvan a 100% állomány, onnantól lehet tárolásnak és terjesztésnek számítani. (mondjuk itt egy jó kérdés, hogy a már törölt, de még fizikailag a lemezen található állomány mennyire tárolás?!)
Viszont teljesen felesleges ezzel foglalkozni, a rendörség nem fogja "Kis Pistikére" költeni a pénzét, hogy megejnyebejnyézze. Kirívó esetekben amikor valakit már figyelnek (gondolva itt pl a pedofil bűnözésre) és megalapozható a bűnössége akkor utána járhatnak, házkutatásnál le is foglalják a gépet. Azon kívül hogy a netet használókat a földön, mindegyiket megfigyeljenek, arra se idő se technika nem áll rendelkezésre, bírósági végzés (vagy mi?!engedély, akármi) kell valakinek a magánéletébe turkálni, így elég abszurd, hogy bármi is történne egy átlag felhasználóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!