Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek lessz valaki aki...

Szerintetek lessz valaki aki ézi majd a csatornám? (Youtube)

Figyelt kérdés

A csatornámon kép Design-elést, photoshop tutorialokat fogok feltölteni. Szerintetek érdekesek az ilyenek és van nézettségük? Lessz majd aki feliratkozik a csatornámra? Asszem most kerek 10 feliratkozó van azok is csak barátok!

Nézzétek meg már van fent pár videó szerintetek érdemes folytatni?

2014. jún. 27. 21:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tök jó, feliratkoztam :)
2014. jún. 28. 09:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Több gond is van vele:

1. PS tutorialokból már millió van, nagyon profinak, ötletesnek kell lenni ahhoz, hogy nézettséget szerezz.

2. Azonban a videóid alapján nem vagy profi, amit mutattál, az a PS legalapvetőbb tárháza. És a látottak alapján az esztétikai igényességgel is gond van.

3. Ezek nem oktatóvideók, ezek csak videók a te szerkesztgetésedről. Ez normális tutorial csatornának van íve: elkezdi a legalapvetőbb ismeretektől (az első videó általában nem is jut tovább az üres lap megnyitásánál), 50-100 rész után pedig már sokat bíz a néző kreativitására, egyéni igényeire is, és csak átfogóan kezeli a problémákat. Az, hogy te egy adott textúrát a saját - nem túl kifinomult - ízlésed szerint alakítgatsz, talán egy évben 1 embert érdekelni fog, akinek éppen ugyanaz a problémája, és valahogy ráakadt a csatornádra, de tömegeket nem fog megmozgatni.

2014. jún. 28. 09:44
 13/15 A kérdező kommentje:
Az alapoktól akartam kezdeni!
2014. jún. 28. 10:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Oké, akkor nézzük meg videónként, hogy mi a probléma.

Háttérkészítés: ebből most mit tanultunk? Oké, van színátmenet eszköz, betűkészlet, és keverési beállítások. Tanulság: ha ezekkel 7 és fél percen keresztül foglalkozunk, akkor a végeredmény egy igénytelen valamit, aminek felhasználási területei eléggé korlátozottak.

Fogfehérítés: ennek még viszonylag jó is lenne az ötlete. Viszont az egész videó arról szól, hogy kijelölöd - feleslegesen, mivel az ínyt benne hagytad -, majd fakítod. 2 kattintásnyi anyagot húzol 5 percen keresztül, amiből az egyik el is hagyható. Ezt leírva vagy elmondva kb. 10 másodpercébe kerül az embernek, hogy felfogja és megtanulja.

Military design: ismét ismerkedés a keverési beállításokkal, csak most 12 és fél percig. Közben simán raszterizálod a réteget, bármilyen magyarázat nélkül, hogy ez mivel jár. Aztán a kezdő meg csodálkozik, hogy utólagos méretezésnél ronda lesz a kép. A végeredmény meg ismét egy olvashatatlan valami lesz, de itt legalább a betűtípus stimmel.

Ez nem az alapok bemutatása, ez 2-3 funkcióval való játszadozás. Az alapok ott kezdődnek, hogy bemutatod, mégis hogyan állítsa be szerencsétlen ember az új projectet, akinek fogalma sincs mi az a sok szám, meg betűkód. Azzal meg totál összezavarod, hogy egyik munkát RGB, másikat CMYK színmódban indítod el, és megkérdőjelezi a hitelességedet. Nem azt mondom, hogy hagyd abba, viszont ez nem tutorial, hanem csak önmagad szórakoztatása. Én amikor tutorialt keresek, akkor azt akarom, hogy valaki másfél percben összefoglalja nekem szakszerűen az eszköz funkcióját, nem 10 percnyi színezgetést.

2014. jún. 28. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Az alapoktól kezd. Sokan ezzel rontják el, hogy beledobják az embert a mély vízbe, és egyből iylen effekt, olyan effekteket mutatnak be, holott az emberek nagy része (köztük én is) nem éppen van tisztában az alapokkal sem.

Szerintem lehetne feliratozás is, vagy valami felsorolás jellegű írás pl.:

1. kattints a fájl fülre

2. keresd meg, és kattints a ......

3. Húzd a vágólapra a .....

Valami ilyesmit. Ezeket kilehetne másolni a videó leírásába is, így külön is lehetne követni a videó tartalmát írásban.

Szerintem ezzel sokat tudnál segíteni a nézőidnek.

Nyilván majd idővel lehet narráció is, de ha feliratozás lesz, már az is sokat segít.

Lehetne nyilakkal is mutatni, hogy hova kattintasz a kurzorral. Lehetne egy sima videó arról is, hogy melyik fül mit jelent, hogy lehet beállítani a különböző toolbar-okat stb stb

2014. jún. 28. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!