Mire jó a tumblr?
Megnéztem:
"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés Tumblr
Típus magán tulajdonú részvénytársaság
Alapítva 2007
Székhely New York[1], USA
Vezetők David Karp (Alapító, vezérigazgató), John Maloney (elnök)[2]
Iparág ismeretségi hálózat, mikroblog
Tulajdonos Yahoo!
Alkalmazottak száma 147[3]
A Tumblr weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Tumblr témájú kategóriát.
A Tumblr, más írásmóddal "tumblr.", egy mikroblogok írására alkalmas felület, melyeken szövegeket, fényképeket, videókat, linkeket, idézeteket és hangfelvételeket lehet megosztani egy rövid blogon keresztül. A felhasználók követhetik egy másik felhasználó blogját, vagy akár sajátot is szerkeszthetnek. A szolgáltató az oldal egyszerűségét hangsúlyozza.[4] Köznapi, magyarosított kifejezéssel tumblizásnak nevezik."
Igen, tumblrön csinálsz magadnak egy blogot (vagy akár többet is), és azt vezetheted. Az oldal teljesen anonim, és egyszerű kezelni. Más social media oldalakhoz hasonlóan követhetsz más blogokat, és az ő postjaik a te dashboard-odon jelennek meg. A te blogodra kétféleképpen kerülhetnek ki dolgok, vagy te postolsz, vagy más blogoktól reblogolsz (mint Twitteren a retweet). Ez adja a tumblr gerincét, annak ellenére, hogy itt GYK-n előszeretettel fikázzák azokat, akiknek nincs úgymond saját tartalmuk a blogjaiknak.
Nekem egy fandom blogom van, ahova lényegében minden olyan dolgot reblogolok, amit szeretek. Nincs konkrét témája, de én nagyon szeretem. Amúgy lehet a saját blogod kinézetét is finomítgatni, bár én nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget, mert szinte sose nézem meg más blogját (csak a dashboardomat, vagy adott keresőszavakat szoktam nézegetni).
Használni lehet saját alkotásaid közzétételére, adott témákban pl kedvenc zenekaroddal kapcsolatos képek info-k szerzésére, véleményed kinyilvánítására, vagy csak unaloműzésre, mikor nincs jobb dolgod. Én nagyon szeretem, és nekem sok mindenben változtatta meg a gondolkodásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!