Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A youtube-ról videót letölteni...

A youtube-ról videót letölteni illegális?

Figyelt kérdés
Ha az illető személyes célra használja, nem tölti fel sehova és nem is adja oda senkinek a tartalmat. Pusztán mint elméleti kérdés érdekel.

2014. jún. 24. 18:21
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Igen.

Használat feltételei:

5.1 L és M pontok:

https://www.youtube.com/t/terms

2014. jún. 24. 20:37
 2/4 CspCsj ***** válasza:
Persze "elméletben" ettől még töltögethetsz, nem figyeli a kutya sem. (Mivel a Google megvette a Youtube-ot, így a Chrome alatt engedélyezett bővítmények nem működnek a Youtube-nál.)
2014. jún. 24. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Nos, ez egy meglehetősen összetett kérdés. Ez a szürke zónába esik, ezért is gondolták úgy a gyakorikérdések üzemeltetői, hogy a letöltéssel kapcsolatos kérdéseket azonnal törlik. Valójában a youtube nem ad rá engedélyt, pontosabban csak az adatfolyam megtekintésére. A probléma viszont technikai értelemben meglehetősen paradox, hiszen a videó előtöltése (pufferelése) a gépen tárolódik a videó megtekintése előtt, tehát nem "élő" teljesen, ahogyan a youtube állítja. Tulajdonképpen a youtube szegi meg a saját szabályzatát, hiszen a gépen történő tárolás tiltott, viszont enélkül szakadozna a videó lejátszása.

Személyes véleményem az, hogy ez egy nevetséges küzdelem a youtube részéről ahol a jogászok és az informatikusok sose fognak egyet érteni.

2014. jún. 27. 11:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Amúgy érdekes kérdés lehet az is, hogy bár tiltott az internetről fogadott adatfolyam digitális rögzítése, letöltése, tárolása, de mi van akkor, ha én a youtube képét teljes képernyőn analóg videojelként továbbítom és egy hagyományos szalagos videómagnóval rögzítem a képernyőképet?

Nem töltöttem le, nem tároltam a merevlemezen, nem játszottam ki a youtube rendszerét. Csak lejátszottam a youtubeon egy videót és szimplán a képernyőképet rögzítettem analóg módon. Erre vajon mit lépnének a jogászok? :D

2014. jún. 27. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!