A youtube-ról videót letölteni illegális?
Nos, ez egy meglehetősen összetett kérdés. Ez a szürke zónába esik, ezért is gondolták úgy a gyakorikérdések üzemeltetői, hogy a letöltéssel kapcsolatos kérdéseket azonnal törlik. Valójában a youtube nem ad rá engedélyt, pontosabban csak az adatfolyam megtekintésére. A probléma viszont technikai értelemben meglehetősen paradox, hiszen a videó előtöltése (pufferelése) a gépen tárolódik a videó megtekintése előtt, tehát nem "élő" teljesen, ahogyan a youtube állítja. Tulajdonképpen a youtube szegi meg a saját szabályzatát, hiszen a gépen történő tárolás tiltott, viszont enélkül szakadozna a videó lejátszása.
Személyes véleményem az, hogy ez egy nevetséges küzdelem a youtube részéről ahol a jogászok és az informatikusok sose fognak egyet érteni.
Amúgy érdekes kérdés lehet az is, hogy bár tiltott az internetről fogadott adatfolyam digitális rögzítése, letöltése, tárolása, de mi van akkor, ha én a youtube képét teljes képernyőn analóg videojelként továbbítom és egy hagyományos szalagos videómagnóval rögzítem a képernyőképet?
Nem töltöttem le, nem tároltam a merevlemezen, nem játszottam ki a youtube rendszerét. Csak lejátszottam a youtubeon egy videót és szimplán a képernyőképet rögzítettem analóg módon. Erre vajon mit lépnének a jogászok? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!