Domain átirányítás mappába, lehetséges?
Üdv!
A kérdésem a következő lenne:
Egy domaint át lehet irányítani egy tárhelyen lévő mappába?
Ugyan is adott egy webszerver, azon már van egy domain. Csak annyi volt hogy a domain szolgáltatónak meg kellet adni a webszerver IP címét és már a honlap fent is volt a neten. Én arra akarok kilyukadni hogy több domain tárhelyként akarok használni. Akkor erre jöttem én hát ki is más, persze a kérdező. xy.hu domaint átirányítjuk a webszerveren lévő xy.hu (vagy csak xy) mappába.
Ez megvalósítható? Vagy hogyan kéne legyen?
Válaszokat előre is köszönöm
az a saját szerver kategória. hiszen ott csak egy új virtualhost kekk, és kész.
esetedben a tárhely szolgáltatónál kellene érdeklődni, hogy lehet-e ilyet. ha nem lehet, akkor érdemesebb komolyabb után nézni.
hátő.. nem igen van mit jobban kifejteni, de megpróbálom...
Úgy működik ez, hogy van a szerveren egy mappa, (linux-os struktúrát fogom mutatni) /var/www/felhasznalo/public_html ez a mappa a valami.hu docrootja. HA jólértem, Te olyat szeretnél, hogy a valami.com a valami.hu/valami mappára mutasson. Ehhez a szerveren egy namebased virtualhost kell valami.com domainre, /var/www/felhasznalo/public_html/valami docroottal.
A tárhely szolgáltatók pont ezzel a módszerrel oldják meg, hogy sok domaint szolgáljon ki egy szerver. bár a docrootoknál van eltérés minden szolgáltatónál.
Ha tárhelyet használsz, akkor: A tárhelyestől kérdezhetsz rá, hogy náluk egyébként elérhető-e az a szolgáltatás, hogy egy felhasználó több domaint használjon 1 tárhelyen. Nagyon ritka az, ahol ez nem megoldható és azt illik kerülni is.
Ha saját szervered / VPS-ed van, akkor: A beállítás függ a használt szerver szoftvertől. De mindegyiknél megoldható a fentebbi virtualhost módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!