Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » # mit jenet facebookon,...

# mit jenet facebookon, instagramon stb?

Figyelt kérdés

pl. #dog, # Budapest, #boldogság stb....

Ezek micsodák? Facebookon és instagrammon is látom.

2014. jún. 18. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hashtag-nek (ejtsd: hesteg) hívják.

A hash a # jelnek az angol neve. A tag meg ugye címkét jelent...

A Twitteren jelent meg azt hiszem először.

Szerintem olyan, mint a kulcsszavak használata itt például. De így sokkal szabadabban használható: akárhova beszúrhatod a szövegben.

Annyira nem vagyok facebookos, hogy tudjam, ott működik-e egyáltalán, vagy csak divatból használják... Az instagrammot meg annyira sem ismerem...

Szóval a lényeg: kulcsszó, címke

Tehát valami téma-megjelölőnek mondanám...

2014. jún. 18. 13:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Közben keresgéltem a neten (a Google mindenki barátja... enyhe célzás, bocsi :))

Csak el akartam már küldeni az előzőt...

Szóval teljesen ugyanúgy működik, mint itt a kulcsszavak. Tehát ha rákattintasz, akkor elvileg előhoz egy olyan hírfolyamot (Facebookról beszélek), amin olyan bejegyzések jelennek meg, amikben használták azt a hashtaget. Pont úgy, mint itt a kérdésed alján.

2014. jún. 18. 13:33
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors és kimerítő választ! :)
2014. jún. 18. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!