Rá lehet-e a mobilnetet kötni valahogy a Routerra?
Hát madzaggal éppen rákötheted, csak megosztani nem fogja.
De viccet félretéve, ha egy routeren van USB az még nem feltétlenül kezeli a 3G/4G modemet. Sok gyártó pl csak azért rakja rá hogy fájl szerverként külső vinyót rákötve illetve nyomtatószerverként funkcionáljon.
Sok gyártónak van egyébként 3G/4G modemet kezelő routere, de ezt sem kell ész nélkül megvenni. Ugyanis van egy kompatibilitási listájuk, és előtte meg kell nézni, hogy szerepel-e rajta a modemed típusa. Másképp csak egy újabb levélnehezéket vettél.
"ha egy routeren van USB az még nem feltétlenül kezeli a 3G/4G modemet."
Gyári szoftver esetén valóban így van de egy custom firmware-rel sokszor orvosolni lehet ezt a problémát. :)
De mivel a kérdező írta hogy USB sincs a routeren így teljesen felejtős.
Nekem ASUS RT-N65U routerem van. Ez gyári szoftverrel is kezeli a 3G/4G modemeket de én ráraktam ezt: [link] mivel a kedves T-Home letiltotta a bridge módot a saját hulladékában és nekem szükséges a DDNS szolgáltatás, de ugye az ASUS nem kap publikus IP-t így egy checkip szerverrel nézi meg a külső címemet erre meg csak a custom firmware alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!